ΤΟΠΙΚΑ

Στα 1.679 τα ενεργά κρούσματα στη Μαγνησία

στα-1-679-τα-ενεργά-κρούσματα-στη-μαγνησία-289729

Ακριβά πληρώνει ο νομός το τίμημα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης – Αλλες δύο απώλειες πολιτών και 169 νέες μολύνσεις τα επιδημιολογικά δεδομένα της χθεσινής ημέρας

Ξεπέρασαν το «φράγμα» των 100 οι νεκροί από κορονοϊό στη Μαγνησία τον Νοέμβριο, που εκπνέει σήμερα Τρίτη. Από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι χθες συνολικά στο Νοσοκομείο του Βόλου άφησαν την τελευταία τους πνοή 107 άτομα από κορονοϊό.

Στην πλειονότητά τους ήταν ασθενείς που δεν είχαν εμβολιαστεί για διάφορους λόγους, μεταφέρθηκαν με βαριά συμπτώματα στο Νοσοκομείο, ορισμένοι μάλιστα σε ημιθανή κατάσταση καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν από τις επιπλοκές της νόσου.

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι χθες συνολικά τα θύματα της πανδημίας στον νομό ανέρχονται σε 475, εκ των οποίων τα 16 απεβίωσαν στα σπίτια τους ή σε άλλα νοσοκομεία όπου είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία.

Είναι φανερό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο νομός πληρώνει ακριβά σε ανθρώπινες απώλειες την πανδημία, αλλά και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ειδικά σε ηλικίες άνω των 60 χρόνων.

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις των γιατρών καθημερινά χάνονται άνθρωποι που δεν είχαν εμβολιαστεί. Ο ιός βρίσκει αδύναμο τον οργανισμό τους και οι επιπλοκές αποβαίνουν μοιραίες.

Την ίδια στιγμή σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θετικότητα. Τα ενεργά κρούσματα στη Μαγνησία είναι 1.679, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει κάθε Δευτέρα ο ΕΟΔΥ στους δήμους.

Η ηπειρωτική Μαγνησία έχει 1.613 ενεργά κρούσματα και οι Σποράδες 66. Ο αριθμός θεωρείται υψηλός. Επιβεβαιώνει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τη μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό. Μολονότι τις τελευταίες μέρες οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί κάτω από τις 200 οι γιατροί δεν εφησυχάζουν. Εκτιμούν πως οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. «Μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, αρχίζει η εορταστική περίοδο και όπως είναι φυσικό θα αυξηθεί η κινητικότητα. Αν δεν τηρούμε τα μέτρα προστασίας και αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί θα έχουμε πρόβλημα. Οι νοσηλείες θα πάρουν πάλι την ανιούσα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών covid στο Νοσοκομείο Βόλου. Σημειώνεται πως σε όλη τη Θεσσαλία 4.789 άτομα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε περιορισμό κατ΄οίκον.

Στη Μαγνησία χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 8 στις Σποράδες, ενώ καταγράφηκαν ακόμη δύο θάνατοι. Πρόκειται για δυο άτομα ηλικίας 84 και 85 ετών. Στο Αχιλλοπούλειο συνολικά νοσηλεύονται 88 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 8 σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ covid. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν διαθέτει πλέον άδειο κρεβάτι.

Από τα χθεσινά rapid test προέκυψαν επίσης 40 νέα θετικά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στον Βόλο και αφορούν σε άτομα ηλικίας από 33 έως 47χρόνων. Συνολικά έγιναν 1.420 δειγματοληψίες για την ανίχνευση κορονοϊού.

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν έλεγχοι

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει και σήμερα το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.

Στη Μαγνησία σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στα εξής σημεία:

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου
*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην παραλία του Βόλου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία

*08:30-13:30 μαζική δειγματοληψία έξω από το Κ.Υ. Αλμυρού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου