ΤΟΠΙΚΑ

Τα Κανάλια θρηνούν τον Σπύρο Τσαμπαλό

τα-κανάλια-θρηνούν-τον-σπύρο-τσαμπαλό-289779

Εφυγε από τη ζωή ο ταλαντούχος μπαλαδόρος, που διέπρεψε στην Κύπρο, όπου διέμενε τα τελευταία 40 χρόνια

Τα Κανάλια Μαγνησίας θρηνούν την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό του δήμου Ρήγα Φεραίου, ξενιτεύτηκε στην Κύπρο πριν από 40 χρόνια, μα ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα και τους δικούς του ανθρώπους.

Πρόκειται για τον Σπύρο Τσαμπαλό, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 χρόνων, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, στους συμπατριώτες του, αλλά και όσους τον γνώριζαν.

Ο Σπύρος Τσαμπαλός ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους μπαλαδόρους τη δεκαετία του’60. Γεννήθηκε το 1942 στα Κανάλια Μαγνησίας και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της περιοχής μας.

Αρχικά, έπαιξε στον Σαρακηνό, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας και οδηγώντας την σε σημαντικές επιτυχίες κατά τη δεκαετία του ΄60. Τ0 1969 επιλέχτηκε να σταλεί στην Κύπρο, για να ενισχύσει την ομάδα του Ευαγόρα Πάφου. Για δεκαετίες θεωρούνταν κορυφαίος ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας του Ευαγόρα Πάφου, συνδέοντας το όνομα του με σημαντικές επιτυχίες.

Εργαζόταν για χρόνια στο αρχείο του δημαρχείου του δήμου Πάφου και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για τις γνώσεις, την πραότητα, το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και την εργατικότητα του.

Ο Σπύρος Τσαμπαλός παντρεύτηκε στην Πάφο τη Σαββατούλα Τσαμπαλού και απέκτησε δύο παιδιά, τον Μίμη και την Πόπη, ενώ είχε την ευτυχία να είναι παππούς έξι εγγονών.

Ηταν, επίσης, αδελφός της συμπολίτισσας Αρτέμιδος Μαλακασιώτου. Στην κηδεία του, η οποία τελέστηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας (Τσάδα Πάφου) παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, αλλά και βουλευτές και εκπρόσωποι από όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου.

Αντί στεφάνων στην κηδεία του κατατέθηκαν εισφορές με τις οποίες η οικογένεια στη μνήμη του θα δωρίσει μία ηλεκτρική καμπάνα για την εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας, στην Τσάδα Πάφου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του στα Κανάλια και στον Βόλο.

Αναμνηστική φωτογραφία από την ομάδα του Σαρακηνού Βόλου, που αγωνιζόταν ο Σπύρος Τσαμπαλός, ο οποίος διακρίνεται να κρατά την μπάλα

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου