ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις

συνεχίζονται-οι-αναζωπυρώσεις-851206

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Νότιο Πήλιο προκαλούν προβληματισμό στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή με κύριο στόχο την κατάσβεση των αναζωπυρώσεων που εκδηλώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Χθες το βράδυ εξάλλου αποδεσμεύτηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν μεταβεί προς ενίσχυση από την Θράκη, τη Μακεδονία και την Ηπειρο και στον τόπο της καταστροφής παρέμειναν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Χθες στις απόκρημνες χαράδρες του Νοτίου Πηλίου το έργο της κατάσβεσης των εστιών που ανέκυπταν από τους δυνατούς ανέμους ανέλαβε πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πεζοπόρα τμήματα περπατούσαν ακόμη και χιλιόμετρα για να προλάβουν τις εστίες αναζωπύρωσης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών για ακόμη τουλάχιστον τρεις ημέρες όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στον χώρο της πυρκαγιάς που κατάστρεψε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στο Ν. Πήλιο, ενώ όπως εκτιμούν η τελευταία δύναμη δεν πρόκειται να αποχωρήσει πριν από το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών. Κι αυτό γιατί σε εκτάσεις που δεν έχουν καεί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά, ακόμη και από τις ρίζες των καμένων δέντρων που βρίσκονται δίπλα τους.
Και χθες η κατάσταση χαρακτηρίζονταν κρίσιμη, ενώ η πλήρης επιφυλακή για τις πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να λήξει μετά από τρεις ημέρες.

Εισαγγελία
Στο μεταξύ χθες παραδόθηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση τα πρώτα στοιχεία που αφορούν στην μεγάλη πυρκαγιά στο Νότιο Πήλιο. Τα στοιχεία απέστειλαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και η Νομαρχία Μαγνησίας και ήδη επισυνάφθηκαν στον φάκελο της δικογραφίας, που αφορά στην προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο κ. Ζήσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου