ΤΟΠΙΚΑ

Στην κάλπη 571 δικηγόροι

στην-κάλπη-571-δικηγόροι-293535

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, οι οποίες θα διενεργηθούν αύριο Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Η κάλπη θα στηθεί στο ισόγειο ακροατήριο του Πρωτοδικείου Βόλου. Οι αρχαιρεσίες θα διενεργηθούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Το δικαίωμα ψήφου θα ασκήσουν συνολικά 571 δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και έχουν τη δυνατότητα.

Κατά την είσοδό τους στα δικαστήρια Βόλου θα πρέπει να έχουν μαζί τους και να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid tests 48 ωρών.

Οι δικηγόροι ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου προέδρου και νέου διοικητικού συμβουλίου.

Υποψήφιοι πρόεδροι με το ενωτικό ψηφοδέλτιο των δικηγόρων είναι οι Χρήστος Στρατηγόπουλος και Βασίλης Μπακαλιάνος.

Υποψήφιοι διοικητικοί σύμβουλοι είναι συνολικά 43 δικηγόροι, εκ των οποίων 21 έχουν ταχθεί στο πλευρό του κ. Στρατηγόπουλου, 21 στο πλευρό του κ. Μπακαλιάνου και 1 είναι ανεξάρτητος υποψήφιος διοικητικός σύμβουλος.

Ο κ. Στρατηγόπουλος σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας (2018-2021) επιτεύχθηκαν σε σημαντικό βαθμό η ουσιώδης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του Συλλόγου, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ενδιαφέροντος.

«Παρά το γεγονός ότι η διοικητική δράση μας δέχθηκε καίριο πλήγμα από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας, σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι σήμερα, είναι σαφές, από τον απολογισμό πεπραγμένων της τρέχουσας θητείας 2018-2021, ότι με συνεπή προγραμματισμό, σκληρή δημιουργική δουλειά, αξιοπιστία στις διοικητικές επιλογές, σύνθεση απόψεων, καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αναβάθμισε σταθερά τον πολυδιάστατο ρόλο του, προς όφελος των μελών του, της δικαστικής λειτουργίας και φυσικά της κοινωνίας των πολιτών, που οφείλει να είναι το σταθερό σημείο αναφοράς του», προσθέτει.

Από την πλευρά του ο κ. Μπακαλιάνος επισημαίνει ότι σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους του κλάδου, οι δικηγόροι καλούνται να προσαρμοστούν γρήγορα και αποτελεσματικά στις επιταγές της εποχής, όπως αυτή έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και την πανδημία.

«Η τελευταία ανέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις παθογένειες του επαγγέλματος και του τρόπου με τον οποίο αυτό ασκείται. Αυτή είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία εμφανίζεται η επιτακτική ανάγκη ο Δικηγορικός Σύλλογος να είναι δίπλα στον δικηγόρο, να τον υποστηρίζει, να διευκολύνει την καθημερινότητά του και, πρωτίστως, να διασφαλίζει το κύρος και την επαγγελματική του αξιοπρέπεια. Συνακόλουθα, και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί με «έξυπνες» ιδέες και λύσεις, ώστε να μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους δικηγόρους – μέλη του στο πλαίσιο της δύσκολης καθημερινότητάς τους», προσθέτει.

Οι υποψήφιοι διοικητικοί σύμβουλοι

Αναλυτικά οι υποψήφιοι διοικητικοί σύμβουλοι είναι οι εξής:

Γεώργιος Αθανασάκης, Σπυρίδων Αναγνωστάκης, Ανθή Αναστασίου, Ευγενία Αποστολίδου, Ουρανία Αργυρίου, Απόστολος Ατσιάς, Βασίλειος Γαλάνης, Γεώργιος Γαρυφάλου, Χριστίνα Γερακούλη, Γεώργιος Γκαβόπουλος, Ιωάννης Διαμαντής, Ιάσων Εμμανουηλίδης, Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, Κωνσταντίνα Ευσταθίου, Κωνσταντίνος Ζαπάντης, Ευάγγελος Θεοδούσης, Αχιλλέας Θεοχάρης, Ερασμία Καλαφάτη, Αικατερίνη Καρασιούτα, Αλέξανδρος Κατσακιώρης, Κωνσταντίνος Κλειδωνάρης, Ανασάσιος Κότσιρας, Ευάγγελος Κουκουγιάννης, Ανδρομάχη Μουτσινά, Αντώνιος Μπουρτζής, Μαρίνα Μαραϊτου, Βασιλική Νιαβή, Μαρία Ξυφώλη, Θεμιστοκλής Παναγιωτακόπουλος, Νικόλαος Παντελοδήμος, Ηρακλής Παντόπουλος, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Αναστασία Παπαδοπούλου, Ιορδάνης Παπάζογλου, Αδαμαντία Πετρίδη, Λυδία Σαμαρά, Παναγιώτης Σαράφης, Χρυσούλα –Αννα Σιάτρα, Αμαλία Στάμου, Αγγελική Τάκου, Ιωάννης Τερλεξής, Θωμάς Τσιρογιάννης και Αργυρώ Χρυσοχού.

Επισημαίνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο θα είναι 14μελές, ενώ η θητεία του θα είναι 4ετής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου