ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις σε σχολεία του Βόλου από την «Πρόταση Ζωής»

παρεμβάσεις-σε-σχολεία-του-βόλου-από-τ-293816

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κύριο Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε τις παρακάτω παρεμβάσεις:

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Ζωή Γώγου, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Δήμητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στις 09/11, 12/11, 16/11 και 26/11 και πραγματοποίησαν βιωματικές παρεμβάσεις. Στις δράσεις συμμετείχε και το επιστημονικό στέλεχος κ. Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος. Με δραστηριότητες καθοδηγούμενης χαλάρωσης, χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια, αναπτύχθηκαν τα θέματα: «Αποδοχή διαφορετικότητας» και «Εγώ και οι άλλοι. Συνυπάρχω αρμονικά».

Επίσης, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος-Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος ολοκλήρωσαν στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου, την πραγματοποίηση 5 βιωματικών συναντήσεων σε 85 μαθητές των τμημάτων της Β΄ και Γ’ τάξης, με θέμα: «Συναισθήματα και Συμπεριφορές με τις οποίες συνδέονται». Στις συναντήσεις συμμετείχε και το επιστημονικό στέλεχος κ. Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος. Πραγματοποίησαν, τέλος, διαδικτυακή ομιλία σε συνεργασία με το 13ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, με θέμα: «Τι σημαίνει ο όρος “όρια” για τα παιδιά Προσχολικής Ηλικίας και πώς εφαρμόζονται». Την ομιλία παρακολούθησαν 35 γονείς που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την οριοθέτηση της συμπεριφοράς των νηπίων και των προνηπίων.

Το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου (σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην οικογένεια (ομιλίες, ομάδες γονέων), καθώς και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικών, στρατιωτικών, επαγγελματιών υγείας, κ.ά.).

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές και προάγουν την υγεία.

Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική κατόπιν ραντεβού σε θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην οικογένεια.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου