ΤΟΠΙΚΑ

ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση

αχιλλοπουλειο-νοσοκομειο-ολοκληρώθ-851206

Η μεταστέγαση στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου της Ουρολογικής Κλινικής ολοκληρώθηκε. Υπό μετακόμιση στους νέους χώρους είναι η Χειρουργική Κλινική. Η μετακόμιση του Αχιλλοπούλειου, που ξεκίνησε προ τετραμήνου, ολοκληρώθηκε στο 95%.

Ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος εγκαινιάζει αύριο, στις 12 το μεσημέρι τη νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου.
«Ολοκληρώνεται μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε πριν από 11 μήνες με την κατασκευή της διασυνδετήριας πτέρυγας», δήλωνε χθες από το γραφείο της διοικήτριας του Αχιλλοπούλειου Μαρίας Καρρά ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντ. Κόκκινος. «Θεωρώ ότι αυτό το Νοσοκομείο είναι ένα δώρο προς τη Μαγνησία», επισήμανε η κ. Καρρά.
Με γοργούς ρυθμούς στη νέα πτέρυγα μεταφέρθηκαν ήδη το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Τμήμα Αιμοδοσίας, τα εργαστήρια, ο Τεχνητός Νεφρός, η Ουρολογική Κλινική, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το Τμήμα Προώρων, η Παιδιατρική Κλινική, η Α ’ Παθολογική, η ΩΡΛ, η Καρδιολογική Κλινική και η Στεφανιαία Μονάδα, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική, το Γαστρεντερολογικό, οι διοικητικές υπηρεσίες, τα μαγειρεία και τα πλυντήρια.
Τα χειρουργεία ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή να παραμείνουν κλειστά έως τις 15 Ιουλίου για τα μη επείγοντα περιστατικά. Η μεταφορά της Χειρουργικής ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα. Η παράδοση των χειρουργείων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται οι πρώτοι ασθενείς να χειρουργηθούν στο καινούργιο κτίριο.
Σε ό,τι αφορά στη Μαιευτική και τη Γυναικολογική ξεκίνησε και μεταφέρει τα εξωτερικά της ιατρεία και αμέσως μετά θα μεταφερθούν οι ασθενείς.
Η κ. Καρρά ενημέρωσε χθες ότι απομένει η μεταφορά δύο διοικητικών υπηρεσιών, οι οποίες είναι μηχανογραφημένες σε δίκτυο και τούτο διότι ο εξοπλισμός για τη δικτύωση έχει τοποθετηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες και γίνονται δοκιμές. Τελευταίο θα μετεγκατασταθεί η φαρμακαποθήκη, καθώς απαιτείται διαμόρφωση χώρων στη νέα πτέρυγα.
Οι διαμορφώσεις χώρων, κατά απαίτηση των Κλινικών και των Τμημάτων, αποτέλεσε μία από τις κύριες αιτίες που η μεταστέγαση διήρκησε τέσσερις μήνες.

Μένουν στην παλαιά
Στην παλαιά πτέρυγα θα παραμείνουν η Β’ Παθολογική Κλινική, το Τμήμα Χημειοθεραπείας και Μεσογειακής Αναιμίας, σύμφωνα με τη ρυθμιστική μελέτη. Ο χώρος, στον οποίο θα στεγαστούν θα ανακαινιστεί έως το τέλος του έτους.
«Η μεταφορά ήταν δύσκολη υπόθεση για όλους και έγινε με τη βοήθεια όλων: της διοίκησης, των γιατρών, των νοσηλευτών και εργαζομένων», επισήμανε ο κ. Κόκκινος και συνεχάρη την κ. Καρρά και όσους συνέβαλαν στη μετεγκατάσταση.
Ο διοικητής της ΔΥΠΕ πρόσθεσε ότι το Νοσοκομείο είναι μια κατάκτηση για τους πολίτες της Μαγνησίας, «προσφέρει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες ανωτάτου επιπέδου και έχουμε χρέος όλοι μας να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο».
Η κ. Καρρά υπογράμμισε ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, που μετακινήθηκε με γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς και με απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία και όλους όσοι εργάστηκαν νυχθημερόν, επτά ημέρες την εβδομάδα.
«Δεν είναι εύκολη υπόθεση μια τέτοια μετακίνηση, διότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση, να πειστούν όλοι, να εργαστούν με ρυθμούς εντατικότερους», δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείο.
Υπάρχει δρόμος μπροστά ακόμη, συμπλήρωσε η κ. Καρρά, κυρίως σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα του Νοσοκομείου και την απόδοσή του, «αλλά αυτά έπονται και ξεκινάμε την επομένη των εγκαινίων για την ολοκλήρωση της μεταστέγασής μας».

Πρόσληψη 83 ατόμων
Από τον Ιανουάριο έχουν προσληφθεί και συνεπικουρούν στο έργο του μόνιμου προσωπικού 113 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για επικουρικό προσωπικό, με συμβάσεις Stage, είτε με 8μηνες συμβάσεις.
Η κ. Καρρά ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί πίστωση για 19 μόνιμους νοσηλευτές. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο και είναι ζήτ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου