ΤΟΠΙΚΑ

«Ασπίδα» κατά της έμφυλης βίας

ασπίδα-κατά-της-έμφυλης-βίας-294960

Eκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονίες και έμφυλη βία στην Ελλάδα» διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 18.00 στο αμφιθέατρο «Κορδάτος», στον θόλο του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την έξαρση των γυναικοκτονιών το τελευταίο έτος στον ελληνικό χώρο.

«Το 2021 έχουν ήδη σημειωθεί 13 γυναικοκτονίες και αμέτρητα κακοποιητικά και παραβιαστικά περιστατικά σε βάρος θηλυκοτήτων. Ως προπτυχιακοί φοιτητές και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου, θεωρούμε άκρως απαραίτητο να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτήτριες/ες και άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να επιμορφωθούν επί του κρίσιμου θέματος της έμφυλης βίας και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για συζήτηση. Προσβλέπουμε σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που μάχεται τις έμφυλες και όποιες άλλες κοινωνικές διακρίσεις και διαμορφώνει έναν πολιτισμικό ορίζοντα με κριτήριο την δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον COVID-19. Παρακαλούνται όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, να καταχωρήσουν τα απαραίτητα στοιχεία στο σύστημα edupass.gov.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου