ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερώθηκε για τις πρώτες βοήθειες το ΚΗΦΗ

ενημερώθηκε-για-τις-πρώτες-βοήθειες-τ-295030

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών παρακολούθησαν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου το προσωπικό και τα μέλη της δομής Κ.Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου.

Το προσωπικό ενημερώθηκε για την τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α.) από το μέλος της Λέσχης Εθελοντών Βόλου Πέτρο Γαβαλά.

«Με τον όρο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, γνωστή και ως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ή εν συντομία ΚΑΡ.Π.Α., νοείται η χορήγηση θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης σε ένα θύμα που έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Η τεχνική αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί παντού, χωρίς εξοπλισμό με ελάχιστη εκπαίδευση από τον οποιονδήποτε ακόμα και υπό τηλεφωνική καθοδήγηση και μπορεί να σώσει ζωές. Η προσπάθειά μας, να είμαστε επαρκείς και στο πλευρό των ωφελουμένων μας, μας οδηγεί σε διαρκή εκπαίδευση ώστε να εξυπηρετήσουμε ακόμη και μια έκτακτη κατάσταση και ανάγκη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Το Κ.Η.Φ.Η. ανήκει στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Αξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού – Ενεργός Κοινωνικής Ενσωμάτωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου