ΤΟΠΙΚΑ

Η ουσία και όχι ο εντυπωσιασμός το ζητούμενο… στη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού

η-ουσία-και-όχι-ο-εντυπωσιασμός-το-ζητο-851206

Η ουσία και όχι ο εντυπωσιασμός είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό και έτσι δείχνει ότι κινείται έως τώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει επτά μεταγραφές και έχοντας στα σκαριά τουλάχιστον άλλες πέντε… Για τον Ολυμπιακό οι μεταγραφές που έχουν γίνει ως τώρα είναι μεταγραφές ουσίας, αφού όλες οι κινήσεις γίνονται συντονισμένα και με γνώση, θέλοντας να έρθουν στην ομάδα παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους και παράλληλα να έχουν φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο, ενώ έχουν απορριφθεί παίκτες – ονόματα και λόγω ηλικίας…
Ο 23χρονος Βασίλης Σκαρλάτος ήρθε στον Ολυμπιακό για να ξαναβρεθεί ψηλότερα, αφού την περίοδο 2003-2004 αγωνίζονταν στην Α΄ Εθνική με τον Ακράτητο (10 συμμετοχές), ενώ μετά την Κύπρο και τον Βύζαντα τις τελευταίες δυο χρονιές ήταν στην Καβάλα (51 συμ.) όπου και έπαιξε σε πολλές θέσεις καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δυο του πόδια, ενώ φημίζεται και για την αγωνιστικότητά του.
Ακόμη μια μεταγραφή ήταν αυτή του Μάκη Χαϊκάλη, που φέτος σε ένα γύρο με τη Λαμία σε 14 ματς είχε 5 γκολ. Ο Γεράσιμος Χαϊκάλης το 2004 πήγε από τη Δάφνη Λιβανάτων στη Λαμία, το 2005 αποκτήθηκε από τη Σκόντα Ξάνθη αλλά δόθηκε δανεικός στην Θράκη (29 συμμετοχές, 10 γκολ), ενώ φέτος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν στα Γιάννινα.
Στα 23 του επιστρέφει ξανά στο Βόλο, αλλά στον Ολυμπιακό, ο Πέτρος Κοντέων που την περίοδο 2004-05 έκανε την καλύτερή του χρονιά στη Β’ Εθνική με την Νίκη, έχοντας 25 συμμετοχές και 7 γκολ. Ο Πέτρος Κοντέων έκανε πολύ καλή χρονιά και φέτος στη Ρόδο με τα χρώματα του Διαγόρα, όπου σε 25 αγώνες πέτυχε 2 γκολ παίζοντας περισσότερο ως χαφ, ενώ πέρσι έπαιξε σε μισή χρονιά 9 ματς στις Σέρρες, μετά τον ΠΑΟΚ, καθώς με τον δικέφαλο μετρά και 8 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική.
Ο Σάκης Θεοδωρίδης στα 23 του έρχεται στο Βόλο έχοντας κάνει μια πολύ καλή χρονιά στον Θερμαϊκό, όπου παίζοντας σε 29 ματς είχε επτά γκολ και η μεταγραφή του ήταν έκπληξη, καθώς τον διεκδικούσαν και ΠΑΕ Α΄ Εθνικής. Ο Θεοδωρίδης ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στον Άρη το 2003, με τον οποίο μάλιστα πρόλαβε να παίξει και στο κύπελλο UEFA στο ματς με την Περούτζια στις 27.11.03. Ο Θεοδωρίδης μετά τους “κίτρινους” (6 συμ. Α΄ ΕΘΝΙΚΗ) πέρασε από τον Πανσερραϊκό, τον Πιερικό (11 συμ./1 γκολ στη Γ Εθνική) και τη Νίκη Πολυγύρου στη Δ Εθνικής για να βρεθεί στο Θερμαϊκό και να ξαναρχίσει τα βήματα για παραπάνω με επόμενο σκαλί το Βόλο.
Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης θα ενισχύσει την αμυντική γραμμή και τα τελευταία δυο χρόνια ήταν στην Καλαμάτα με σταθερότητα (24 και 25 συμμετοχές), ενώ πέρασε και από την Α Εθνική με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2004-05… 8 συμ.). Στα 25 του τώρα ο Γενιτσαρίδης έχει ξεκινήσει από τον ΟΦΗ 94 και έπαιξε και δυο χρονιές με τον Αγιο Νικόλαο.
Ο Σκοπιανός μεσοεπιθετικός Ιλιε Μίτροφ θα αγωνίζεται ως κοινοτικός και πριν ένα μήνα έκλεισε τα 24 χρόνια του με τα τρία τελευταία να αγωνίζεται στην Ελλάδα και στον Πανηλειακό (46 συμ – 5 γκολ στη Β΄ και 26 συμμετοχές στη Γ εθνική).
Ο Βραζιλιάνος Κατέ Φονσέκα Φερέιρα Καρπετζιάνι από το Σάο Πάολο ήρθε στην Ελλάδα το 2004 (έπαιξε Εθνικό Αστέρα Β Εθνικη 18 συμ 4 γκολ – Αγιο Δημήτριο (Γ) 28 συμ.7 γκολ και Πολύκαστρο 27 συμ. 7 γκολ ) για να έρθει στο Βόλο στα 28 του και να αποτελεί τον πρώτο ξένο της ομάδας.

Ενας ακόμη που λογίζεται ως ξένος και είναι στα υπ’ όψιν είναι ο Καμερουνέζος Ουμ Ντέκι Εντουαρντς Τζοτζεφ που είναι 31 ετών και στη Ελλάδα έχει παίξει στην Αχαϊκή (04-5, 26 συμ., 4 γκολ και δυο χρόνια στον Ατσαλένιο (62 συμ. 32 γκολ).
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και άλλοι ξένοι (δικαίωμα για 3) με τους περισσότερους να είναι Βραζιλιάνοι και μάλιστα με θητεία στην Ελλάδα. Ο αμυντικός Φλαβίνιο Φλάβιο Ζοζέ Ντε Καρβάλιο που έπαιξε δυο χρονιές στην Κέρκυρα (49 συμ.), ο μέσος Λεονάρντο Περέϊρα Ροιντρίγκεζ που αγωνίσθηκε δυο περιόδους στον Θρασύβουλο (49 συμ 16 γκολ), ο Ντ Ακόλ Ζοακίν Αλεξάντρε που έχει 9 συμμέτοχες με τον ΟΣΦΠ και 33 στην Κέρκυρα, αλλά και
ο 28χρονος Βραζιλιάνος φορ Τζέραλντο Γκέλσον από την Πορτογαλική Ακαντέμικα, είναι περιπτώσεις που εξετάζονται γ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου