ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο Βραβείο για το 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

πανελλήνιο-βραβείο-για-το-15ο-δημοτικό-σ-296106

Με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η Α’ τάξη του 15ο Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κουκλοπαίζουμε» και διακρίθηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει σε ένα νέο σχολείο με νέες προσεγγίσεις μάθησης, μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης , ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις βασικές δεξιότητες και νοητικές ικανότητες των παιδιών.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν σχετικό με το προσφυγικό πρόβλημα. Σκοπός της εκπαιδευτικής μας δράσης, ήταν να προσεγγίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, συμβάλλοντας να αναδειχθούν οι αξίες και τα οφέλη του κουκλοθέατρου και στο πώς αυτό μπορεί να επιδράσει σε μια γενικότερη κοινωνική αλλαγή, που αφορά το άτομο και τις ανθρώπινες σχέσεις. Γενικότερα η κούκλα μπορεί να αποδειχθεί ένα δυναμικό και δημιουργικό εργαλείο για τον ενημερωμένο εκπαιδευτικό, το οποίο μπορεί να ενισχύσει την συμμετοχικότητα , να καλλιεργήσει την δημιουργική φαντασία και την νοητική ικανότητα επίλυσης προβλημάτων .

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της κούκλας έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια της εκπαιδευτικού Ζωής Δίπλα να κάνει το μάθημα της πιο διαδραστικό, ενδιαφέρον και ‘’ζωντανό’’ στα μάτια των εξάχρονων μαθητών της σε μια δύσκολη εποχή για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της εκπαιδευτικού και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η όμορφη ιστορία της Ειρήνης, συνδυάζοντας την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών με το ταξίδι της «Μικρής Αμάλ». Μιας κούκλας ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μιας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company. Αντιπροσωπεύοντας όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, η Μικρή Αμάλ ταξίδεψε περισσότερο από 8.000 χλμ., μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε», στα πλαίσια του The Walk (Το Ταξίδι) – ενός φεστιβάλ τέχνης και ελπίδας σε στήριξη των προσφύγων.

Η εκπαιδευτικός και οι μαθητές της απέσπασαν το Πανελλήνιο Βραβείο Σκηνικής Παρουσίας . Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν οι εκπαιδευτικοί Τζιντζίδου Ελένη και Κόλλιας Απόστολος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου