Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Στήριξη στην αναστολή εργασίας των εργαστηριακών ιατρών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-25, 11:25:45
Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Στήριξη στην αναστολή εργασίας των εργαστηριακών ιατρών

Ανακοίνωση στήριξης για τον μηχανισμό επιστροφής Δαπάνης Υπηρεσιών Υγείας και την απόφαση των ιδιωτικών εργαστήριών για αναστολή λειτουργίας από 26 έως 30 Νοέμβρη, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. 

Η ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας είναι εξ´ αρχής απόλυτα αντίθετος στον απαράδεκτο και ληστρικό μηχανισμό επιστροφής Δαπάνης Υπηρεσιών Υγείας (CLAWBACK & REDATE) που καταδυναστεύει και καταστρέφει σταδιακά, ιδιαίτερα τα μικρά εργαστήρια των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που εξυπηρετούν με αποτελεσματικότητα και υψηλή ποιότητα τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Η κατάργηση αυτών των φαύλων και αντιπαραγωγικών πρακτικών εκ μέρους των κυβερνώντων που εφαρμόσθηκαν από το 2013 μέχρι σήμερα, με προοδευτική οικονομική επιβάρυνση των ιατρών, αποτελεί στρατηγικό στόχο του Ιατρικού κλάδου. 

Απαιτούμε την αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την πλήρη κάλυψη των δαπανών που αφορούν στις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούνται προς τους ασφαλισμένους του ταμείου για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη τους από τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. 

Στηρίζουμε την αναστολή εργασίας των ιδιωτικών εργαστηρίων από 26 έως 30 Νοεμβρίου 2021 και ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων.

Σκοπός αυτής της αναστολής εργασίας είναι να δημιουργηθεί επιτέλους σοβαρή, λειτουργική και αξιόλογη Πρωτοβάθμια Παροχή Υγείας στην χώρα μας που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων με ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο και θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τους συμβεβλημένους ιατρούς αμοίβοντάς τους αξιοπρεπώς.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=