ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας λόγω πανδημίας

αναβολή-εκλογών-για-την-ανάδειξη-νέου-296351

Ανακοίνωση για την αναβολή των εκλογικών διαδικασιών της εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, αναφέροντας ότι δεν μπορούν να γίνονται εκλογές εν μέσω της επέλασης της πανδημίας.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Η κοινωνία στενάζει ακόμα μια φορά από την έξαρση της πανδημίας. Ειδικότερα στην περιοχή μας, υπάρχει ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, των διασωληνώσεων και των θανάτων, καθώς και κατάρρευση του συστήματος υγείας. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα για την πρόληψη και τη θεραπεία και δωρεάν τεστ για όλους.

Στα σχολεία δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα και η κατάσταση λειτουργίας τους δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες μας. Εν μέσω όλων των προβλημάτων λειτουργίας, η κυβέρνηση επιμένει στην απαράδεκτη «αξιολόγηση». Η κατά δήλωση διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους μαθητές είναι προφανώς ανεπαρκής και το «κλείσιμο» τμήματος, μόνο αν μολυνθεί ταυτόχρονα τουλάχιστον το 50% +1, των μαθητών, απαράδεκτο. Απαιτούμε, έστω και τώρα, τη λήψη των μέτρων που έγκαιρα πρότεινε η ΟΛΜΕ (αραίωση τμημάτων, έλεγχο και ιχνηλάτηση με ευθύνη του ΕΟΔΥ κ.λπ.). Επίσης, άμεσα και δραστικά πρέπει να ελαφρυνθεί το διδακτικό ωράριο των υπευθύνων covid των σχολείων και να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης σχολικών φυλάκων, που σε ορισμένα σχολεία δυσχεραίνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία τους (πχ 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας). Επιπλέον, απαιτείται να προσληφθούν και να αξιοποιηθούν σχολικοί νοσηλευτές.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα αντιμετώπισης των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, που υπάρχουν ακόμα και τώρα (μεταξύ άλλων, το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ Βόλου), με συμπτύξεις τμημάτων ακόμα και παιδιών με σοβαρές ειδικές ανάγκες. Απορούμε για τους λόγους μη λειτουργίας (απ’ ότι φαίνεται) του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για το τι σημαίνει ΠΥΣΔΕ χωρίς αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, τη διαφαινόμενη κορύφωση των μολύνσεων και των θυμάτων το επόμενο διάστημα και την επισφαλή λειτουργία των σχολείων, αποφάσισε την εκ νέου αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ. Για την διεξαγωγή των εκλογών είναι απαραίτητη η δυνατότητα επισκέψεων και συζητήσεων στα σχολεία, η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης δια ζώσης με απαρτία, η εκλογή πολυμελούς εφορευτικής επιτροπής (αντίστοιχης με τον αριθμό των καλπών) καθώς και η ουσιαστική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων: προϋποθέσεις, οι οποίες στην παρούσα συνθήκη είναι αδύνατον να εκπληρωθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου