ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση

επίθεση-χαρίτση-στην-κυβέρνηση-296614

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για τις «επιδόσεις» της στην οικονομία και στο πεδίο της ανάσχεσης των αυξήσεων στον τομέα της ενέργειας, εξαπέλυσε από τον Βόλο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μαγνησία είχε επαφές με παραγωγικούς φορείς και συνδικαλιστικούς συλλόγους, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλαισιωμένος από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου, τον συντονιστή νομού Μάνθο Δραμητινό και την Αθηνά Λαοπόδη, από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Ανάπτυξης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία, επισήμανε ότι εγκατέλειψε το ΕΣΥ στην τύχη του, ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και εξέφρασε την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, κυρίως όσον αφορά στην τρίτη δόση.

Μολονότι περιέγραψε την κατάσταση με τα πλέον μελανά χρώματα, ο κ. Χαρίτσης όταν ρωτήθηκε είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει εκλογές, καθώς θεωρεί ανεύθυνο να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια σε τέτοιες συνθήκες. «Τώρα είναι ώρα μάχης για να αντιμετωπίσουμε την κρίση», σημείωσε.

Στο ερώτημα τι περισσότερο θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση, ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως θα ενίσχυε με περισσότερες προσλήψεις τα νοσοκομεία και ότι θα έβαζε «στο παιχνίδι» και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ, ζήτησε επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί είναι ζήτημα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες διαχείρισης αυτής της πανδημίας, όμως δεν βλέπουμε αποτελεσματική διαχείριση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε ακόμη.

«Μετά από 1,5 χρόνο έχει αφεθεί δυστυχώς στην τύχη του, αφού δεν έχουν προχωρήσει καν οι διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού, από προκηρύξεις που είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Γιατροί και νοσηλευτές που έχουν δώσει έναν τιτάνιο αγώνα, πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής, χωρίς να έχουν λάβει από την κυβέρνηση την αναγκαία στήριξη», πρόσθεσε και επισήμανε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε 19.000 προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού.

Ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, όπως επίσης την πρόταση για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τη δημιουργία επιτροπής επιστημόνων ευρείας αποδοχής και απέρριψε τις επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του ότι κάνει ισοπεδωτική κριτική την ώρα που η χώρα θρηνεί 17.500 νεκρούς από την πανδημία, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έβαλε πλάτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως η κυβέρνηση επιμένει να λαμβάνει μέτρα που είναι αναποτελεσματικά.

Αναφορικά με την οικονομία και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Κυβέρνηση παρουσιάζει μία εικονική πραγματικότητα, αμφισβήτησε τα οικονομικά στοιχεία που επικαλούνται τα αρμόδια υπουργεία και παρέπεμψε στην πρόσφατη μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ που κάνει λόγο για μείωση 15% στην επενδυτικότητα.

Παρατήρησε επίσης ότι δεν στηρίχθηκαν με δίκαιο και άμεσο τρόπο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα 4 στις 10 να βρίσκονται στα όρια της βιωσιμότητας.

Τέλος, για τις αυξήσεις στην ενέργεια, είπε ότι απειλούν το σύνολο της οικονομίας, καθώς συμπαρασύρουν όλη την αγορά με ανατιμήσεις μέχρι και 20% στο καλάθι της νοικοκυράς. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, την εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης όσων πλήττονται από τις αυξήσεις και στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στα ενεργειακά προϊόντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου