ΤΟΠΙΚΑ

Ηλ. Καραμέτος: Oχι στο γενικό lock down

ηλ-καραμέτος-oχι-στο-γενικό-lock-down-296683

Την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί νέο lock down, διότι θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και την κοινωνία, εκφράζει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Ηλίας Καραμέτος εκτιμά ότι το αντίδοτο στην έξαρση της πανδημίας και τη σφοδρότητα του 4ου κύματος, που έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλη πίεση το Νοσοκομείο Βόλου, δεν είναι να κατεβάσουν ρολά η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά να σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν για να σταματήσει η πίεση στο ΕΣΥ αφενός, αφετέρου να μπει φρένο στη διασπορά.

«Τις προηγούμενες φορές, που η Πολιτεία επέβαλε το καθολικό κλείσιμο, δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Τώρα έχουμε στη φαρέτρα μας τους εμβολιασμούς. Πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας δεν είναι άτρωτος. Να εμπιστευτούν τους επιστήμονες και να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Ολοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν η οικονομία και η κοινωνία, όταν η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα προσεγγίζει το 70%», πρόσθεσε επίσης.

Εκτός όμως από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις ο κ. Καραμέτος θέτει ακόμη μία διάσταση απέναντι στις φωνές που ήδη ακούγονται για ενδεχόμενο lock down. «Αν κλειστούν όλοι στα σπίτια τους, είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά θα ενταθεί. Σκοπός είναι να την περιορίσουμε, όχι να την τροφοδοτούμε επιπλέον», σημείωσε σχετικά.

Επιπροσθέτως, όπως τόνισε, ενδεχόμενο λουκέτο θα είναι άδικο και απέναντι στους πολίτες, που έχουν εμβολιαστεί και συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα σημαντικό τείχος ανοσίας.

1.841 νέοι εμβολιασμοί στη Μαγνησία

Να σημειωθεί πάντως ότι συνεχίζεται η αυξημένη προσέλευση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Μαγνησίας. Με βάση τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία στο emvolio.gov., προχθές Τρίτη στην ηπειρωτική Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 1.620 εμβολιασμοί, οι 430 στην πρώτη δόση, οι 210 στη δεύτερη και οι 1.018 στην τρίτη. Αντίστοιχα, στις Β. Σποράδες εμβολιάστηκαν 221 άτομα, εκ των οποίων 35 με την πρώτη δόση, 12 με τη δεύτερη και 174 με την αναμνηστική.

Το σύνολο των εμβολιασμών στην ηπειρωτική Μαγνησία ανέρχεται πλέον στους 231.752 και στα νησιά των Β. Σποράδων στους 20.069.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου