ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

επίσκεψη-του-αλέξη-χαρίτση-στον-οργαν-296976

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και συγκεκριμένα, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου, καθώς και με εκπροσώπους του Συλλόγου εργαζομένων, είχε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, νυν τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Νομού Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου, τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΒ Παντελή Σκάγιαννη, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διοίκηση καλωσόρισε τον κ. Χαρίτση κι αναφέρθηκε στις πολύπλευρες δραστηριότητες του λιμένος, που καλύπτει εμπορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες αλιείας, yachting, κρουαζιέρα, container κ.α., ενώ ειδική αναφορά έγινε στα δύο νέα μηχανήματα τα οποία προμηθεύτηκε ο ΟΛΒ, όπως ο νέος γερανός και το νέο μηχάνημα στοιβασίας, με τον κ. Χαρίτση να διαπιστώνει ότι με την ανανέωση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, αναβαθμίζεται ο ρόλος του λιμένος.

Από πλευράς της Διοίκησης του ΟΛΒ, έγινε αναφορά στην κρουαζιέρα, στο yachting και στις μεγάλες ανάγκες για θέσεις αγκυροβολίου που υπάρχουν, και στα πλεονεκτήματα της πόλης και του λιμένος από το Homeport yachting.

Ο κ. Χαρίτσης, ενημερώθηκε για τα την χρηματοδότηση της Γ’ προβλήτας και τη μεταφορά σε αυτή εκφόρτωσης του σκραπ από την Α΄προβλήτα, καθώς και για τον αποχαρακτηρισμό και παραχώρηση του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου στον Δήμο Βόλου, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για τις συνδυασμένες μεταφορές και την είσοδο του σιδηροδρόμου στο λιμάνι.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, έθεσαν ζητήματα και προβληματισμούς σχετικά με την ένταξη των λιμένων για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς και για τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του λιμένος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου