Συνάντηση του Κ. Μαραβέγια με ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-24, 18:41:31
Συνάντηση του Κ. Μαραβέγια με ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων

Ζητήματα που αφορούν στην οικονομική βιωσιμότητά τους, έθεσαν στη συνάντηση με τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγια, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας. Οι εκπρόσωποι ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της τουριστικής οικονομίας, παρουσίασαν στον βουλευτή την κατάσταση την οποία βιώνουν στη διάρκεια της πανδημίας και ζήτησαν την παρέμβασή του προς τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των προβλημάτων. 

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο με κυριότερο τη μειωμένη ρευστότητα. Για το θέμα αυτό, ζητήθηκε να προωθηθεί ρύθμιση για επιδότηση/αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για τουλάχιστον άλλους τέσσερις μήνες (Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2020), καθώς οι αποζημιώσεις για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2020, δεν επαρκούν να καλύψουν ζημίες που προκλήθηκαν από την μειωμένη πληρότητα κατά 65% των λεωφορείων τους. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους νέους χώρους του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μαγνησίας κ. Κ. Μαραβέγια στον Βόλο, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου, έθεσαν επίσης το αίτημα της μείωσης κατά 50% τουλάχιστον των τελών κυκλοφορίας και εξίσωση με τα τέλη των λεωφορείων των ΚΤΕΛ. Τέλος, έθεσαν τα ζητήματα της συνέχισης αναστολών υπαλλήλων των επιχειρήσεών τους και της μετατροπής σε μη επιστρεπτέας της προκαταβολής που έλαβαν στη διάρκεια της πανδημίας. 

Ο κ. Μαραβέγιας, τόνισε πως αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη του τουριστικού κλάδου ως επιταχυντή των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα αιτήματα του Σωματείου, προκειμένου οι επιχειρήσεις - μέλη του να παραμείνουν βιώσιμες, προσφέροντας στην απασχόληση, στον τουρισμό και την οικονομία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=