Αρχίζει το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-24, 12:15:11
 Πρόκειται για την κατασκευή 1,7 χλμ. οδικού έργου για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη
Αρχίζει το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

 Υπογράφηκε η σύμβαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  

Αρχίζει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η εκτέλεση του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράφει το επόμενο διάστημα τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για την κατασκευή 1,7 χλμ. οδικού έργου για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη, η οποία θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο τμήμα του σημερινού δρόμου Χάνια - Κισσός που διέρχεται μέσα από τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις. 

Το έργο αφορά στην κατασκευή δρόμου δύο κατευθύνσεων, μη διαχωρισμένων και με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Όλες οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο θα γίνονται με ισόπεδους κόμβους.

Το έργο θα αποτελείται από αρτηρία με ελεύθερη πρόσβαση από παρόδια ιδιοκτησίας και τοπικό δίκτυο, δύο ισόπεδους κόμβους σύνδεσης με το οδικό δίκτυο Πηλίου, ισόπεδο κόμβο πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, θα εφαρμοστεί τυπική διατομή πλάτους 5,5/7,0m κ.α.

«Σε συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ξεκινά ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το οδικό κύκλωμα Πηλίου ενισχύοντας την ασφάλεια στη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Με στρατηγική, πρόγραμμα και ενσυναίσθηση ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα, αλλάζουμε την εικόνα στο Πήλιο, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας, ενισχύουμε την επισκεψιμότητα» δήλωσε σχετικά με αφορμή την έναρξη του έργου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=