Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Προχωρούν σε στάση εργασίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-24, 08:50:26
Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Προχωρούν σε στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι επαγγελματίες πράκτορες ΟΠΑΠ από 09:00 έως 15:00, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που απαγορεύει την πρόσβαση στους ανεμβολίαστους στις επιχειρήσεις τους.

Οι επαγγελματίες θα πραγματοποιήσουν στις 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και θα επιδώσουν ψήφισμα.

«Η αλληλεγγύη του κλάδου μας για τα άδικα αυτά μέτρα είναι το μόνο όπλο που έχουμε. Προχωρούμε όλοι μαζί δυναμικά», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Μαγνησίας Στέφανος Τύμπας.

«Οι πράκτορες ΟΠΑΠ έχουν τηρήσει σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα μέτρα ευλαβικά χωρίς να έχει παρουσιαστεί κανένα περιστατικό κρούσματος που να προέρχεται από τα καταστήματά μας.

Αντίθετα η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει την αποτροπή εξάπλωσης. Δεν έχει στηρίξει σε καμία περίπτωση το δημόσιο σύστημα υγείας (χαρακτηριστικό το νοσοκομείο του Βόλου που παραμένει με 8 ΜΕΘ και με ελάχιστο προσωπικό από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τώρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή με ελλιπή περίθαλψη)», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες μετρούν ήδη πολύ μεγάλες απώλειες τζίρου, με αποτέλεσμα να μπαίνει θέμα βιωσιμότητας.

«Εχουμε απώλειες από 40% έως και 60%. Μας έχουν βάλει σε καθεστώς lock down με ταυτόχρονη μηδαμινή βοήθεια για εμάς», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες πράκτορες ΟΠΑΠ επισημαίνουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η φύση της εργασίας τους είναι τέτοια που ένα μεγάλο κομμάτι των πελατών εξυπηρετείται σε 20 δευτερόλεπτα και αποχωρεί από το κατάστημα.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης εμβολιασμού εκτιμάται ότι διαρκεί περισσότερο και ο κίνδυνος διασποράς είναι πολύ μεγαλύτερος από τις αποστάσεις που δημιουργούνται σε αυτή τη διαδικασία.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Μπράχος τονίζει ότι η κυβέρνηση μετακυλύει το βάρος της ευθύνης στις επιχειρήσεις, μετατρέπει τους επαγγελματίες σε χωροφύλακες και κάνει τους πράκτορες να ζουν με τον φόβο του αύριο.

«Ερχονται Χριστούγεννα και καλούμαστε να πληρώνουμε μισθούς, δώρα, σειρά υποχρεώσεων. Στη Μαγνησία λειτουργούν 57 πρακτορεία, τα οποία έχουν κατά μέσο όρο από 3 υπαλλήλους. Ζητούμε οικονομική στήριξη, διαφορετικά δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις», υπογραμμίζει.

Οι επαγγελματίες ζητούν επιπλέον να εξαιρεθούν από το μέτρο που δεν επιτρέπει είσοδο των ανεμβολίαστων. «Ενα μεγάλο μέρος των πελατών μάς επισκεπτόταν με rapid tests. Υπάρχει ξαφνικά πτώση των τζίρων μας από την εφαρμογή των μέτρων», τονίζει ο Παντελής Αθανασίου.

Η κινητοποίηση εκτιμάται ότι θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή άνω του 80% όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά και πανελλαδικά. «Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση για να μας στηρίξει», προσθέτει ο ίδιος.

Το Σωματείο Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Μαγνησίας απαιτεί:

-Λειτουργία των καταστημάτων μας με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test 48ωρου για τους καθήμενους πελάτες μας και μόνο υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας για του πελάτες take away.

-Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για όσο διαρκούν αυτά τα μέτρα.

-Μηδενισμό του πόσου από τις επιστρεπτέες προκαταβολές που, όπως σημειώνεται, έχουν σαν χρέος στο 100%.

-Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας.

-Διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες.

-Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

-Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες.

- Θωράκιση του Νοσοκομείου Βόλου σε ΜΕΘ και ιατρικό προσωπικό καθώς κανείς δεν ξέρει για πόσο θα κρατήσει η πανδημία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=