ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε σε αντιφάσεις ο δράστης για τη δολοφονία της νονάς του

επεσε-σε-αντιφάσεις-ο-δράστης-για-τη-δο-298473

Πολλά κενά σημεία άφησε στην απολογία του ο 39χρονος Βολιώτης ντελιβεράς για το στυγερό έγκλημα με θύμα την 75χρονη νονά του Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στην περιοχή Καζανάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του στον ανακριτή Βόλου για τη δολοφονία, την οποία ο σφαγέας έχει παραδεχτεί, ο βαφτισιμιός φέρεται να υποστήριξε ότι σημειώθηκε πρωινή ώρα.

Ομως, μάρτυρες είχαν δει την άτυχη 75χρονη το πρωί της Πέμπτης και έχουν καταθέσει ότι μέχρι και το μεσημέρι της ημέρας του φόνου βρισκόταν στο πατρικό της σπίτι και ασχολούνταν με εργασίες του σπιτιού.

Εχουν ληφθεί πολλές ένορκες καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη έως και τις 12:00 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ήταν ακόμη στη ζωή.

Ο χρόνος, αλλά και ο ακριβής τόπος του εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκύψουν από τις έρευνες των ανακριτικών αρχών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ισως κληθούν μάρτυρες να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις, προκειμένου να προκύψει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

Από την πρώτη στιγμή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ο ισχυρισμός του φονιά ότι σκότωσε τη γυναίκα και στη συνέχεια μετέφερε τη σορό της στην αποθήκη.

Πώς είναι δυνατόν να έκανε όλη αυτή τη διαδρομή από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και να μην έγινε αντιληπτός από κανέναν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας;

Επίσης, δεν έχει ακόμη απαντηθεί το ερώτημα πού βρήκε το κλειδί και άνοιξε την αποθήκη άλλου ενοίκου. Η πόρτα δεν φαινόταν να έχει παραβιαστεί.

Ολα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος ερευνούνται από τις αρχές. Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και κατασχεθεί.

Ο 39χρονος, όπως είναι γνωστό, ισχυρίζεται ότι το βρήκε στην κουζίνα. Λέει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνα πρόθεση. Υποστηρίζει ότι επισκέφτηκε τη νονά του για να τη βοηθήσει σε κάποιες εργασίες και συγκεκριμένα μεταφορά ρουχισμού σε εκκλησία, η οποία όμως δεν έγινε τελικά ποτέ, γιατί δήθεν η νονά του άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή.

Επιμένει ότι ο ίδιος είχε καλές σχέσεις με τη νονά του που τον φρόντιζε όποτε παρουσιαζόταν ανάγκη και γι’ αυτό λέει ότι δεν υπήρχε κίνητρο και αποδίδει τον φόνο στη χρήση των ναρκωτικών που είχε κάνει και το φραστικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί του φόνου που τον έκανε να χάσει την ήρεμη σκέψη του.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παράλληλα οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τον δεύτερο φόνο με θύμα την 69χρονη Νίκη Μηλίνη – Τσιρογιάννη μητέρα του Βολιώτη δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη.

Η δικογραφία της υπόθεσης έχει ανασυρθεί από το αρχείο και οι έρευνες κινούνται με εντολές ανακριτή. Επισημαίνεται ότι ο 39χρονος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία. Η υπεράσπιση λέει ότι δεν μπορεί να προκύψει εξιχνίαση, όταν υπάρχει δείγμα DNA γνωστού προσώπου του θύματος. Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι δεν προϋπήρχε του φόνου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου