Μπαράζ κλοπών στο Κεραμίδι - Ανοιξαν τρία εξοχικά με λοστό

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-24, 09:20:46
Μπαράζ κλοπών στο Κεραμίδι -  Ανοιξαν τρία εξοχικά με λοστό

Ανοιξαν εξοχικά σπίτια με λοστό στον Αγιο Αθανάσιο Κεραμίδιου και άρπαξαν εργαλεία και άλλα αντικείμενα αξίας. Μπαράζ διαρρήξεων σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Δημοτική Ενότητα Κεραμιδίου, γεγονός που έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη κυνηγοί που πέρασαν από οικισμό του Αγ. Αθανασίου διαπίστωσαν ότι άγνωστοι πόρτες είχαν παραβιάσει τις πόρτες από σπίτια της περιοχής.

Ο οικισμός του Αγ. Αθανασίου κατοικείται κατά κύριο λόγο από παραθεριστές, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποχωρώντας από τα εξοχικά τους ασφαλίζουν καλά τις πόρτες, καθώς στη συνέχεια απουσιάζουν για μεγάλα διαστήματα.

Ετσι στους κυνηγούς προκάλεσαν εντύπωση οι εικόνες με τις ανοιχτές πόρτες σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, αλλά τα σπίτια τους δεν ήταν ασφαλισμένα. Οι κυνηγοί ενημέρωσαν αμέσως τους ντόπιους και ειδοποιήθηκαν οι παθόντες και η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ένα σπίτι οι δράστες άρπαξαν μπαταρίες φωτοβολταϊκών που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες ρευματοδότησης, μία γεννήτρια, ένα κλιματιστικό δαπέδου, ένα καλάμι ψαρέματος και κιάλια. Οι ιδιοκτήτες βρήκαν ακαταστασία στους χώρους του σπιτιού, καθώς όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια των επίπλων ήταν ανοιγμένα. Η ζημιά που υπέστησαν είναι 1.500 ευρώ.

Εικόνες αναστάτωσης υπήρχαν και στα άλλα δύο σπίτια, από τα οποία κατά κύριο λόγο αφαιρέθηκαν εργαλεία. Βέβαια, αυτή τη στιγμή σαφής εικόνα για τα κλοπιμαία δεν υπάρχει.

Η Αστυνομία που έχει ενημερωθεί για τις κλοπές και έχει ξεκινήσει έρευνες, περιμένει τους παθόντες για να καταθέσουν.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σπίτια που έγιναν στόχος διαρρηκτών βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός ο χρόνος δράσης των διαρρηκτών, καθώς οι παθόντες είχαν καιρό να επισκεφθούν τα εξοχικά τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε χρήσιμο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση των κλοπών και την ταυτοποίηση των δραστών. Οι διαρρήκτες, πάντως, έδρασαν μεθοδευμένα, καθώς χρησιμοποίησαν γάντια για να μην αφήσουν πίσω τους αποτυπώματα. Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=