ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το κυκλοφοριακό
στο Βόλο

Μπορεί να έμεινε ελάχιστες ώρες στο Βόλο ο Μοχάμεντ Καντάφι, ωστόσο… πρόλαβε να πάρει μία μικρή γεύση από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης.
Ήταν γύρω στη μία χθες το μεσημέρι, όταν η αποχώρηση του γιου του Λίβυου ηγέτη και Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του από το σημείο ελλιμενισμού της Αργούς , στο χώρο μπροστά στην παραλία, καθυστέρησε για μερικά λεπτά εξαιτίας μποτιλιαρίσματος που σημειώθηκε στην στροφή Αργοναυτών και Κ. Καρτάλη…
Α.Τ.
Οι… αφροί
στο λιμάνι

Λίγα λεπτά αργότερα στο ίδιο ακριβώς σημείο μία ομάδα ηλικιωμένων, προφανώς εκδρομείς από κάποιο ΚΑΠΗ , τραβούσε αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το μόνιππο του Βολιώτη αμαξά και το σκαρί της παρακείμενης Αργούς και από πίσω τα μολυσμένα νερά του Παγασητικού με τους αφρούς, που πολλές φορές η διεύθυνση των ανέμων τα φέρνει από τις Αλυκές μπροστά στο λιμάνι, δημιουργώντας μία αποκρουστική εικόνα στους διερχόμενους, χωρίς οι τελευταίοι να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν τόσο τη χημική σύσταση της ρύπανσης, όσο και την πηγή της…

Α.Τ.

Ελεγχος
για τα κονδύλια

Δικαιολογημένα η Ζέττα Μακρή με χθεσινή ερώτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των κονδυλίων που δόθηκαν στους Δήμους της Μαγνησίας για αντιπυρική προστασία και ποιο όργανο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο. Θα έχει όντως ενδιαφέρον να δούμε την απάντηση του κ. Π. Παυλόπουλου…
Α. Τ.

Οι «κάποιοι»
Μίλησε για την άριστη συνεργασία με τον υφυπουργό Εσωτερικών, με τους βουλευτές Ρ. Ζήση, Ζ. Μακρή, Γ. Σούρλα, Ν. Γκατζή, με τους δημάρχους, τις ημέρες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Πήλιο, αλλά και την «επομένη ημέρα». Άραγε ποιον εννοούσε ο Απ. Παπατόλιας, όταν χθες αναφερόταν σε κραυγές και υστερίες κάποιων, που επιχειρούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους και που έχουν αποδείξει ότι δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Μαγνησία; «Άσβεστη» αυτή η κόντρα.
Β.Σ.

Σύμφωνος
Απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση που διατύπωσε χθες από το Πήλιο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, για τη σύσταση και λειτουργία ενιαίου φορέα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας.
Στην πράξη, όπως είπε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καλός επιχειρησιακός συντονισμός και ότι οι άντρες της Πυροσβεστικής, παρά την αυτοθυσία τους, δεν έχουν την ίδια γνώση της περιοχής, που έχουν οι εκπρόσωποι της δασικής υπηρεσίας. Η εξέλιξη της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νομάρχη, έδειξε ότι όλοι είναι υπεύθυνοι και κανείς δεν είναι… Γι’ αυτό και συμφώνησε με την πρόταση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
Β.Σ.

Διευκρινήσεις
Βήμα-βήμα τη διαδικασία της μεταστέγασης του Νοσοκομείου Βόλου στη νέα πτέρυγα παρουσίασε χθες η διοικήτρια του Αχιλλοπούλειου Μαρία Καρρά, παρουσία του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντ. Κόκκινου.
Η μεταστέγαση Κλινικών και τμημάτων στο καινούργιο επταόροφο κτίριο ολοκληρώθηκε κατά 95% «και επειδή ελάχιστα απομένουν, που θα μας πάρουν λίγο χρόνο, θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει ο αγιασμός καταρχήν και τα εγκαίνια του κτιρίου», δήλωσε η κ. Καρρά, απαντώντας στις φωνές που θέλουν τα εγκαίνια να γίνονται άρον-άρον.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου