ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπάδιασε μονοκατοικία

λαμπάδιασε-μονοκατοικία-299755

Το ανθρώπινο δράμα, που βιώνει 45χρονος συμπολίτης, που ζει μόνος του, χωρίς εισόδημα και ρεύμα, αποκάλυψε τα ξημερώματα χθες η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε μονοκατοικία στη συνοικία της οδού Χρυσοχοΐδη.

Την ίδια ώρα όμως γείτονάς του σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα, όταν η πυρκαγιά απείλησε και το δικό του σπίτι. Ευτυχώς με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περιοίκων ο γείτονας σώθηκε, ενώ ο 45χρονος θα πρέπει τώρα να αναζητήσει αλλού στέγη για να διαμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από περίοικους ο 45χρονος ζούσε μόνος του. Δεν είχε πολλές επαφές με τη γειτονιά. Μάζευε διάφορα αντικείμενα που έβρισκε στον δρόμο και τα πουλούσε για να βγάζει χαρτζιλίκι. Το εσωτερικό του σπιτιού ήταν γεμάτο χαρτόκουτα και διάφορα παλιά άχρηστα αντικείμενα.

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα χθες και φούντωσε αμέσως, αφού διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι ήταν εύφλεκτα. Ο 45χρονος φέρεται να πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή. Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε από περίοικους, καθώς η φωτιά απειλούσε τη στέγη διπλανού σπιτιού στο οποίο διαμένει ένας ηλικιωμένος.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν δυστυχώς γρήγορα. Η σκεπή σχεδόν καταστράφηκε, ενώ από θαύμα σώθηκε ο γείτονας που απομακρύνθηκε εγκαίρως και διέτρεξε κίνδυνο η ζωή του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έλαβε κλήση για το συμβάν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα. Στο σημείο έσπευσαν με τρία οχήματα της υπηρεσίας με επτά άνδρες που επί δύο και πλέον ώρες πάλευαν με τις φλόγες για να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την Πυροσβεστική εκτιμάται πάντως ότι το κόστος των ζημιών στο σπίτι του 45χρονου ανέρχεται στις 20.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου