Εξηγήσεις ζητεί η ΛΑΣ Βόλου για τα αδέσποτα στην Πορταριά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-23, 10:50:04
Εξηγήσεις ζητεί η ΛΑΣ Βόλου για τα αδέσποτα στην Πορταριά

Τη διαμόρφωση χώρων για τη στέγαση και τη λειτουργία καταφυγίων προσωρινής διαμονής αδέσποτων ζώων με τις αντίστοιχες υποδομές (κτηνιατρείο με υποδομές κλινικής για αδέσποτα, όπως εξεταστήριο, χειρουργείο, νοσηλευτήριο, μικροβιολογικό εργαστήριο) και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων βάρδιας, μόνιμων νοσηλευτών, ζωοκόμων και όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού, σε επίπεδο δήμου ή ομάδας όμορων δήμων, γιατί το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πάντα με τη λογική των γεωγραφικών ορίων των δήμων, καθώς - όπως έχει αποδειχθεί - τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν σύνορα και τόπο κατοικίας, ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Βόλου.

Η ΛΑΣ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων στην περιοχή της Πορταριάς, έχει μετατρέψει το ιστορικό – πολιτιστικό χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που έχει αξιοποιηθεί και ως χώρος παιδικών κατασκηνώσεων, σε κυνοκομείο και ζητεί εξηγήσεις με ποια κριτήρια ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

«Η δημοτική αρχή Βόλου δεν μπορεί «να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί». Οι ευθύνες είναι τεράστιες! Εκμεταλλεύεται την αγωνία των κατοίκων πολλών περιοχών του δήμου, όπως και της Πορταριάς, που βρίσκονται σε διαρκή «απειλή» από αγέλες αδέσποτων ζώων, επιτρέποντας πρόχειρες και ανέξοδες λύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας της απέναντι σ’ αυτό το σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων, είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου διαθέτει μόνο 60.000 € για τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου, στη θέση «Μαραθάς» Δ.Δ. Γλαφυρών, που έχει τη δυνατότητα φροντίδας λίγων δεκάδων ζώων, με παραχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτη», συνεχίζει η ΛΑΣ και ζητά η διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων « να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη κρατικών δομών, με ενιαίο τρόπο πανελλαδικά και με εξασφάλιση από το κράτος όλων των απαιτούμενων πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών».

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=