ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα διάκριση για Σκοπελίτη

νέα-διάκριση-για-σκοπελίτη-299794

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση απέσπασε Σκοπελίτης επιστήμονας, ο οποίος αναπτύσσει ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Κρικίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και διευθυντής στο Ερευνητικό Εργαστήριο «Ιριδα» του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια λίστα Highly Cited Researchers 2021, που ανακοίνωσε ο Clarivate, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή αξιόπιστων πληροφοριών και γνώσεων για την επιτάχυνση του ρυθμού της καινοτομίας.

Ο δρ. Κρικίδης συγκαταλέγεται στη λίστα Highly Cited Researchers για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρία ασύρματων επικοινωνιών, επεξεργασία σήματος, συστήματα πολλαπλών κεραιών, συστήματα 5G/6G, ευφυή δίκτυα και δίκτυα συνεργασίας.

Ο πολυαναμενόμενος ετήσιος κατάλογος προσδιορίζει τους ερευνητές και τις ερευνήτριες που επέδειξαν σημαντική επιρροή στον τομέα ή τους τομείς που επέλεξαν μέσω της δημοσίευσης πολλαπλών εργασιών με υψηλή αναφορά κατά την τελευταία δεκαετία. Τα ονόματά τους προέρχονται από τις δημοσιεύσεις που κατατάσσονται στο κορυφαίο 1% με βάση τις αναφορές για το πεδίο και το έτος δημοσίευσης στο ευρετήριο αναφορών Web of Science.

Αυθεντία στις ασύρματες επικοινωνίες

Στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες, με τη μεγαλύτερη επιρροή ανά τον κόσμο συμπεριλαμβάνεται ο Σκοπελίτης Ιωάννης Κρικίδης, αυθεντία στις ασύρματες επικοινωνίες και τα συστήματα του μέλλοντος. Ο διακεκριμένος Σκοπελίτης επιστήμονας αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς στο διεθνές επιστημονικό πεδίο, ανοίγοντας νέους δρόμους στην έρευνα, πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του.

Το όνομά του καταγράφεται στη λίστα που ονομάζεται «The Highly Cited Researchers» και συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Web of Science Group, στο πλαίσιο του έργου Clarivate Analytics, ενώ στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων της εταιρείας Web of Science. Ο Ιωάννης Κρικίδης διακρίθηκε κατ’ επανάληψη με το όνομά του να φιγουράρει σε περίοπτη θέση στον συγκεκριμένο κατάλογο, και τους Σκοπελίτες να καμαρώνουν για την εξαιρετική του επιστημονική εξέλιξη.

Επιστήμονας με διεθνείς περγαμηνές

Γιος του Απόστολου και της Σοφίας Κρικίδη και αδελφός του γνωστού καρδιολόγου Δημήτρη Κρικίδη, ο διακεκριμένος επιστήμονας είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου από το 2013, με δεκάδες ζηλευτές διακρίσεις στο βιογραφικό του, που τον κατατάσσουν στην κορυφογραμμή του ακαδημαϊκού χώρου.

Διαρκής και ανοδική η πορεία εξέλιξης του Ιωάννη Κρικίδη, ο οποίος είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μεταδιδακτορικό στο Παρίσι όπου παρέμεινε για έξι χρόνια. Ακολούθησε κύκλος σπουδών στο Εδιμβούργο. Με υποτροφίες βρέθηκε στην Αμερική, την Ιαπωνία και διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και το 2010 μετέβη στην Κύπρο, στην αρχή σαν επισκέπτης καθηγητής και στη συνέχεια σαν μέλος ΔΕΠ στο τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με συνεχή αγώνα και προσπάθειες ετών, ο δρ. Ιωάννης Κρικίδης δέχεται με σεμνότητα κάθε νέα διάκριση, συνεχίζοντας το ερευνητικό του έργο, που έχει ως επίκεντρο τη σχεδίαση και την ανάλυση προηγμένων συστημάτων ασύρματης τηλεπικοινωνίας. Με τη βοήθεια του σημαντικού ερευνητικού έργου που αναπτύσσει, δέκτες και αισθητήρες του μέλλοντος θα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα, με την ερευνητική ομάδα του διακριμένου επιστήμονα, να εργάζεται πυρετωδώς στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου