ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για εκπαιδευτικό

θρήνος-για-εκπαιδευτικό-299840

Σε ανείπωτο πένθος έχει βυθιστεί η εκπαιδευτική κοινότητα, που θρηνεί την απώλεια ενός εκπαιδευτικού μάλαμα, όπως τον χαρακτήρισαν οι συνάδελφοι και οι μαθητές του. Πρόκειται για τον Γιώργο Παυλίδη, φιλόλογο, που «έφυγε» χθες μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό, σε ηλικία 54 χρόνων.

Στο Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, όπου δίδασκε, οι συνάδελφοί του και οι μαθητές βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στο σχολείο. Ο 54χρονος νοσηλευόταν επί 17 ημέρες διασωληνωμένος με κορονοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου. Όλοι πίστευαν ότι θα καταφέρει και θα ξεπεράσει τον κίνδυνο. Δυστυχώς όμως η καρδιά του τον πρόδωσε. Άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συναδέλφους του και τους μαθητές.

Το Λύκειο του Βελεστίνου έκλεισε μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του εκπαιδευτικού, καθώς συνάδελφοι και μαθητές ήταν συγκλονισμένοι. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τον αγαπημένο τους καθηγητή.

Ο άτυχος 54χρονος δίδασκε πολλά χρόνια στο ΓΕΛ Βελεστίνου. Είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος από το συγκεκριμένο σχολείο.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας ενός παιδιού και είχε καταγωγή από το Μεγάλο Μοναστήρι.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπος Πάσχος, μετά τη νέα τραγική απώλεια σε ανάρτησή του στο facebook τόνισε: «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Ένας νέος άνθρωπος, ένας ακόμη άνθρωπος της περιοχής μας έφυγε εντελώς άδικα από τη ζωή!

Έχουμε όλοι μας τεράστιες ευθύνες για αυτό που γίνεται γιατί δεν προσπαθούμε αρκετά να πείσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας, να πράξουν αυτό που λέει η επιστήμη. Δεν χωράει ωχαδερφισμός σ` αυτό το θέμα. Ούτε να σφυρίζουμε αδιάφορα καλυμμένοι πίσω από τη δική μας ανοσία. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη νοοτροπία ξεκινώντας άμεσα τον διάλογο με όσους γνωρίζουμε, προσπαθώντας ξανά και ξανά. Το «κακό» έχει χτυπήσει την πόρτα της περιοχής μας προ πολλού. Ας το σταματήσουμε εδώ. Καλό παράδεισο στον εκλεκτό συνάδελφο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου