Κινητικότητα και δημιουργικές δράσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-23, 10:00:42
Κινητικότητα και δημιουργικές δράσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στο Πόρτο στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1 έως 7 Νοεμβρίου. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του της ενότητας «Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», η οποία είναι ενταγμένη στο Erasmus+2014-20.

Το Πόρτο, συγκεκριμένα τη σχολή Escuela Artistica de Soares dos Reis , επισκέφθηκαν η διευθύντρια του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου Μαρία Βούλγαρη και σπουδάστριες του τμήματος κοσμήματος.

Το έργο «Το μέλλον είναι το κόσμημά μας» συγκεντρώνει 6 σχολές εταίρους γύρω από ένα κοινό αντικείμενο, τη δημιουργία κοσμημάτων, των οποίων η πολιτιστική κληρονομιά και η επαγγελματική ιστορία είναι διαφορετικές. Ετσι το πρόγραμμα καλύπτει την ανάγκη ανάδειξης της ποικιλομορφίας στον χώρο του κοσμήματος, ώστε αυτές οι διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης να καταστούν πόροι κοινού πλούτου και μαθησιακών ευκαιριών, με αποτέλεσμα την απόκτηση νέων γνώσεων και τεχνικών για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των σπουδαστών στον χώρο του κοσμήματος.

Τα εργαστήρια σε διάφορες τεχνικές αργυροχρυσοχοΐας ήταν καθημερινά από το πρωί μέχρι το απόγευμα, στο πρόγραμμα του Erasmus+. Οι σπουδαστές πήραν μέρος σε εργαστήρια μεταλλοπλαστικής με την τεχνική «reppousse», χαρακτικής, κατασκευής κοσμημάτων με πρέσα, με λέιζερ ενώ με τεχνικές τυπώματος δημιούργησαν το logo των κοσμημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών επισκέψεων η ομάδα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου επισκέφθηκε το Museu de Arte Contemporânea de Serralves (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πάρκο Σεράλβες), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την κορυφαία γκαλερί τέχνης στο Πόρτο και να περιπλανηθούν στον βοτανικό κήπο με τα γιγάντια γλυπτά του. Eπισκέφτηκαν στον ίδιο χώρο τη βίλα Casa de Serralves, όπου ξεναγήθηκαν στα έργα του Joan Miró.

Μοναδική εμπειρία για την ομάδα του ΔΙΕΚ ήταν η επίσκεψη σε Art Galleries και εργαστήρια κοσμήματος αποφοίτων της σχολής Escola Artistica Soares dos Reis του Πόρτο.

Το πρόγραμμα εργασίας κατά τη διάρκεια των τριών ετών σχετίζεται με τέσσερις τύπους δραστηριοτήτων για τη μεθοδολογία υλοποίησης και διαχείρισης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, την έρευνα, την κατασκευή κοσμημάτων, τη δημιουργία καταλόγου και τις εκθέσεις, για την προβολή του έργου των σπουδαστών και των σχολών.

«Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη καθώς και η δημοτική αρχή Βόλου ενισχύουν και προωθούν αντίστοιχες ευρωπαϊκές δράσεις, τα οφέλη των οποίων μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών, αλλά συνεχίζονται και στη μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=