ΤΟΠΙΚΑ

Mπαίνουν στη μάχη των εφημεριών

mπαίνουν-στη-μάχη-των-εφημεριών-299880

Βαθά ανάσα στο Νοσοκομείο Βόλου, που δέχεται ασφυκτική πίεση εξαιτίας των αυξημένων νοσηλειών, αναμένεται να δώσουν με την παρουσία τους τις επόμενες μέρες οι 11 ιδιώτες γιατροί που μπαίνουν στη μάχη για να συνδράμουν στις εφημερίες στις κλινικές κορονοϊού.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα των εφημεριών στο Αχιλλοπούλειο. Χθες μάλιστα στο αμφιθέατρο του Αχιλλοπούλειου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία, σε καλό κλίμα, καθορίστηκε το πρόγραμμα των εφημεριών τους για την αντιμετώπιση του κύματος πανδημίας, παρουσία του διοικητή Γιάννη Ντόκου, του αναπληρωτή διοικητή Σταύρου Μπαμπούνη, του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Καραμέτου Ηλία, της προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου και διευθύντριας της ΜΕΘ Αντιγόνης Καραθάνου, του επιστημονικά υπεύθυνου των κλινικών Covid-19 Χαράλαμπου Μάνδρου και της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνας Χαρανά.

Χθες νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο συνολικά 95 ασθενείς με κορονοϊό, τρεις εκ των οποίων διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το πρωί χθες στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου έφυγαν από τη ζωή δύο άνδρες. Πρόκειται για τον καθηγητή του ΓΕΛ Βελεστίνου (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη) και 68χρονο, που είχε διακομιστεί από την Καρδίτσα.

Επιπλέον 208 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο και 58 θετικά

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Μαγνησία ανέρχονται σε 208, εκ των οποίων τα 8 στις Βόρειες Σποράδες.

Επιπροσθέτως από τα rapid test επιβεβαιώθηκαν 58 μολύνσεις.

Ειδικότερα, σε συνολικό αριθμό 107 δειγμάτων καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19, που αφορούν σε έναν άντρα και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Εξάλλου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 291 δειγμάτων καταγράφηκαν 12 θετικά κρούσματα σε πέντε άντρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη, ενώ στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 547 δειγμάτων καταγράφηκαν 24 θετικά κρούσματα σε 12 άντρες και 12 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Επίσης, στην παραλία του Βόλου σε σύνολο 490 δειγμάτων καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα σε οκτώ άντρες και τρεις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη, ενώ στην ΤΟΜΥ Ιωλκού σε σύνολο 78 δειγμάτων καταγράφηκαν 8 θετικά κρούσματα σε έξι άντρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Τέλος, στην Αγριά πραγματοποιήθηκαν 127 τεστ τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου