ΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεσμος Μετάλλου Μαγνησίας: «Ασφυκτικές προθεσμίες και δυσβάστακτα πρόστιμα από τη μη εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων διαγνωστικών ελέγχων»

σύνδεσμος-μετάλλου-μαγνησίας-ασφυκ-301024

Ανακοίνωση για τις ασφυκτικές προθεσμίες και τα δυσβάστακτα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους εξέδωσε ο Σύνδεσμος Μετάλλου Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση:

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη ο πρώτος μήνας εφαρμογής της δήλωσης διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις, σε οικονομικό επίπεδο, είναι δυσβάσταχτα για τυχόν μη εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες.

Αν κάποιος, για παράδειγμα, ήθελε στις 20/11 να υποβάλλει δήλωση διαγνωστικού ελέγχου για την προηγούμενη εβδομάδα 8/11-14/11, η δήλωση της επιχείρησης θεωρείται εκπρόθεσμη καθώς θα έπρεπε να το είχε πράξει από την Τρίτη ως την Παρασκευή της τρέχουσας εβδομάδας του ελέγχου με βάση τις οδηγίες. Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις.

Οι υποχρεώσεις που βαραίνουν τις επιχειρήσεις στο μέτωπο κατά του κορονοιού είναι πολύ μεγάλες για αυτό το λόγο ζητάμε:

1) Την παράταση τουλάχιστον ως την Κυριακή για κάθε εβδομάδα της δήλωσης των διαγνωστικών ελέγχων του ανεμβολίαστου προσωπικού και όχι μόνο από Τρίτη ως Παρασκευή.

2) Κρίνεται απαραίτητη η δυνατότητα αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων χωρίς πρόστιμα για τις πρώτες 4 εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου