ΤΟΠΙΚΑ

Θα πλημμυρίσει Αμερικάνους, Γερμανούς και Αγγλους ο Βόλος

θα-πλημμυρίσει-αμερικάνους-γερμανού-301578

Στο λιμάνι του Βόλου θα καταπλεύσει σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Getaway», σημαίας Μπαχάμες, μεταφέροντας στην πόλη 1.723 επιβάτες και 1.570 άτομα πλήρωμα.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μήκους 326 μέτρων θα δέσει στο λιμάνι στις 08:00 και θα παραμείνει στο Βόλο μέχρι τις 18:00, καθώς επόμενος προορισμός του θα είναι η Μυτιλήνη. Στο διάστημα αυτό η πόλη θα γεμίσει από εκατοντάδες Αμερικάνους, Γερμανούς και Αγγλους.

Μετά από δίμηνη παύση η κρουαζιέρα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και δίνει εξαιρετικά ενθαρρυντικά μηνύματα και για τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Χρήστος Χάγιας από το ναυτικό πρακτορείο Παπαγεωργίου λέει ότι οι προσεγγίσεις θα συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ενώ οι ναυτικοί πράκτορες προσδοκούν η νέα χρονιά να κινηθεί ακόμη καλύτερα και έχουν λόγους για να το πιστεύουν αυτό.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 25 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία και την προβολή της πόλης.

«Εχουμε αυξημένη κίνηση αυτό τον χειμώνα σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Οι τιμές για την κρουαζιέρα τώρα είναι πιο οικονομικές, ενώ εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους τουρίστες που εδώ και δύο χρόνια δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο τουρισμού για ψυχαγωγία και χαλάρωση», σημειώνει.

Η δυνατότητα να μπορεί να ταξιδέψει κανείς όταν είναι εμβολιασμένος παρέχει την επιθυμητή εναλλακτική που αναζητούσαν οι λάτρεις της κρουαζιέρας.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ενώ και τα πληρώματα οφείλουν να είναι επίσης εμβολιασμένα. Αυτός είναι και ο μοναδικός περιορισμός που προβλέπει φέτος το πρωτόκολλο.

Από κει και πέρα οι τουρίστες ακολουθούν τους κανόνες που υπάρχουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά και φυσικά τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, την προστατευτική μάσκα, τις αποστάσεις ασφαλείας, τη συχνή χρήση αντισηπτικών.

Στο διάστημα που παραμένουν στον νομό, επισκέπτονται τον Βόλο και τα αξιοθέατά του, ταξιδεύουν στο Πήλιο και τα Μετέωρα.

«Είναι πολύ σημαντική η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για τον τουρισμό και τη δική μας περιοχή. Μία ηλιαχτίδα στο σκοτάδι της πανδημίας που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το αύριο θα είναι ακόμη καλύτερο», σημειώνει ο κ. Χάγιας.

Επισημαίνεται ότι η πολύμηνη παύση της κρουαζιέρας με τις απαγορεύσεις των προσεγγίσεων το προηγούμενο διάστημα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, από οικονομικής άποψης, τα ναυτικά πρακτορεία και τους εργαζόμενούς τους.

«Σήμερα είμαστε χαρούμενοι, καθώς θέλουμε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην ανάπτυξη του Βόλου και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, τόσο για τα δικά μας οφέλη όσο και για της πόλης», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου