ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός «θερίζει»: Χάθηκαν 38χρονος και 53χρονη στον Βόλο

ο-κορονοϊός-θερίζει-χάθηκαν-38χρονος-301587

Ο κορονοϊός «θερίζει» στη Μαγνησία τους ανεμβολίαστους. Χάνονται καθημερινά νέοι άνθρωποι που σε πείσμα κάθε λογικής επιλέγουν να αψηφούν τις διαρκείς εκκλήσεις των επιστημόνων, αψηφούν τον κίνδυνο, δεν εμβολιάζονται και χάνουν τη ζωή τους στην πιο παραγωγική ηλικία.

Το τίμημα των απωλειών για τη Μαγνησία είναι βαρύ. Χθες, με διαφορά λίγων ωρών, «έσβησαν» στο Νοσοκομείο Βόλου μία 53χρονη καθηγήτρια Αγγλικών που ήταν ανεμβολίαστη και ένας 38χρονος επαγγελματίας, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Χαλκίδας τις τελευταίες μέρες, ο οποίος επίσης δεν είχε εμβολιαστεί. Ο νεαρής ηλικίας άντρας είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας, καθώς οι κλίνες στη ΜΕΘ κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο ήταν γεμάτες, κυρίως από ανεμβολίαστους ασθενείς.

Το τελευταίο 48ωρο συνολικά απεβίωσαν από κορονοϊό 11 άνθρωποι, αριθμός που παραπέμπει σε «πολεμικό ανακοινωθέν», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά γιατροί του Νοσοκομείου, θέλοντας να περιγράψουν την εφιαλτική διάσταση που έχει λάβει πλέον στη Μαγνησία το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Απαρηγόρητος θρήνος για 38χρονο Βολιώτη

Δεν έχουν τέλος το σοκ και ο θρήνος από τους πρόωρους θανάτους νέων ανθρώπων, εξαιτίας της επίθεσης του φονικού ιού. Στη μακάβρια λίστα προστέθηκε δυστυχώς χθες 38χρονος Βολιώτης επαγγελματίας, ο οποίος είχε επιλέξει να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Μολύνθηκε από τον ιό και μετά από μάχη λίγων ημερών ξεψύχησε στο κρύο δωμάτιο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου είχε διακομισθεί διασωληνωμένος, ελλείψει άδειων κλινών στο Αχιλλοπούλειο.

Ο άτυχος νέος, ήταν ιδιοκτήτης συνεργείου στον Βόλο. Είχε όλη τη ζωή μπροστά του, μέχρι που κόλλησε κορονοϊό. Ηταν ανεμβολίαστος και ο ιός βρήκε χώρο να δράσει ανενόχλητος.

Δεν πίστευε ότι μπορεί να κινδυνέψει. Ηταν άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό. Γυμνάζονταν επί καθημερινής βάσης, έκανε διάφορα σπορ και εκτιμούσε ότι ο κορονοϊός δεν θα τον πλησίαζε.

Η κατάσταση της υγείας του 38χρονου επιβαρύνθηκε σταδιακά. Ο οργανισμός του δεν ήταν θωρακισμένος. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί αμέσως διέγνωσαν ότι είναι πολύ σοβαρά. Η κλινική του εικόνα δεν ήταν καλή. Το οξυγόνο του ανύπαρκτο.

Παρά τη θεραπευτική αγωγή η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιωνόταν. Κλίνες άδειες στη ΜΕΘ κορονοϊού δεν υπήρχαν. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ ξεκίνησε η αναζήτηση κρεβατιού. Βρέθηκε διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ κορονοϊού, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο άτυχος επαγγελματίας μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα όπου χθες το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν άντεξε και πέθανε.

«Εσβησε» 53χρονη καθηγήτρια Αγγλικών στη Ν. Ιωνία

Σοκαρισμένη είναι η Νέα Ιωνία από το πρόωρο τέλος 53χρονης, μητέρας τριών παιδιών, που «έσβησε» από κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο, χθες νωρίς το μεσημέρι, μετά από σοβαρές επιπλοκές της νόσου.

Η άτυχη γυναίκα ήταν καθηγήτρια Αγγλικών και διατηρούσε γνωστό φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίστευε ότι ο κορονοϊός είναι μία απλή γρίπη και ότι το εμβόλιο δεν παρέχει προστασία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον δεχόταν προτροπές να εμβολιαστεί, διότι εξαιτίας της φύσης της δουλειάς της βρίσκονταν διαρκώς με κόσμο. Δίδασκε σε παιδιά και έπρεπε να είναι προστατευμένη η ίδια, αλλά και οι μαθητές. Δυστυχώς δεν πείστηκε.

Πριν από δέκα ημέρες κόλλησε κορονοϊό. Αρχικά παρέμενε σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Ομως παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει για νοσηλεία.

Η άτυχη μητέρα τριών παιδιών, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Η καθυστερημένη μετάβασή της στο Αχιλλοπούλειο και το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστη λειτούργησαν σε βάρος της υγείας της και τελικά της ζωής της.

Οι γιατροί προσπάθησαν για το καλύτερο, ήταν όμως αργά. Χθες, λίγο πριν το μεσημέρι, άφησε την τελευταία της πνοή από επιπλοκές του κορονοϊού. Η οικογένειά της βυθίστηκε σε βαρύ πένθος, ενώ σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοί της που αδυνατούν να πιστέψουν τον πρόωρο χαμό της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου