ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε λουκέτα σε καφέ – μπαρ στον Βόλο σε τρεις εβδομάδες

πέντε-λουκέτα-σε-καφέ-μπαρ-στον-βόλο-301643

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της Διεύθυνσης Εμπορίου για την εφαρμογή των μέτρων της πανδημίας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες οι αρχές έβαλαν λουκέτο σε πέντε επιχειρήσεις, στη μία μάλιστα από αυτές για δύο ολόκληρους μήνες, καθώς ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος και μάλιστα για τρίτη φορά.

Γνωστά κέντρα διασκέδασης και καφέ μπαρ έχουν πλέον τις πόρτες τους κλειστές ή περιμένουν τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων στις προσφυγές τους.

Οι εντολές που έχουν οι Υπηρεσίες είναι αυστηροί έλεγχοι, βεβαίωση παραβάσεων σε όσους δεν πειθαρχούν και επιβολή διοικητικών προστίμων.

Υπεράριθμοι πελάτες και εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά σε χρονική στιγμή που η υγειονομική κρίση έχει πάρει επικίνδυνη πορεία είναι οι συνήθεις παραβάσεις που οδήγησαν τους προσωρινά υπεύθυνους των καταστημάτων με χειροπέδες στα Αστυνομικά Τμήματα και χρέωσαν τα καταστήματα με υπέρογκα χρηματικά ποσά εν μέσω πανδημίας.

Πλέον δίνεται μεγάλη έμφαση στην τήρηση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού τώρα. Στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να επιβάλλονται τα πρώτα lockdown. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα με τις επικίνδυνες χώρες λόγω κορονοϊού. Στη Μαγνησία έχουν δεκάδες νέες μολύνσεις του ιού καθημερινά και σημαντικό αριθμό των θανάτων.

Αναλυτικά, το περασμένο Σάββατο το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες σε κέντρο διασκέδασης που λειτουργούσε κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία από τον κορονοϊό, όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο.

Συγκεκριμένα, εξυπηρετούσε 160 άτομα αντί 97, που ορίζονται σύμφωνα με τα μέτρα της πανδημίας.

Την Παρασκευή επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή εργασιών για 15 μέρες σε βιβλιοπωλείο που σε έλεγχο της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσε πελάτη που είχε άκυρο rapid test, αφού είχε παρέλθει το 48ωρο.

Επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου επέβαλαν αναστολή εργασιών για 60 μέρες σε καφέ – μπαρ που εξυπηρετούσε 33 πελάτες καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου των 18 πελατών. Ο επιχειρηματίας του εν λόγω καταστήματος ήταν υπότροπος.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου η Αστυνομία επέβαλε συνολικά πρόστιμα 20.600 ευρώ σε τρία γνωστά καταστήματα του Βόλου και αναστολή εργασιών για 15 μέρες. Καφέ-ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσε σε εξωτερικό χώρο δύο πελάτες οι οποίοι στερούνταν πιστοποιητικού εμβολισμού ή νόσησης και δεν είχαν ούτε πιστοποιητικά rapid test, ενώ από 300 ευρώ, βεβαιώθηκαν και στους δύο πελάτες. Κέντρο διασκέδασης εξυπηρετούσε τουλάχιστον 200 πελάτες αντί 80 που προβλεπόταν, ενώ άλλο κέντρο διασκέδασης, εξυπηρετούσε 400 πελάτες αντί για 132!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου