ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Ρ. Ζήση

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλη Πετραλιά, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση τονίζει τις αρνητικές συνέπειες που δημιουργήθηκαν στον τουριστικό τομέα στην περιοχή του Πηλίου λόγω των μεγάλων πυρκαγιών και ζητάει από την Κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση όλων των μέτρων και δράσεων που προτείνουν με υπόμνημά τους προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η Ένωση Ξενοδόχων νομού Μαγνησίας, καθώς και η Ένωση Ενοικιαζόμενων δωματίων.
Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση αναφέρει:
«Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο πανέμορφο Πήλιο εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσε στο φυσικό πλούτο, δημιούργησε αρνητικές επιπτώσεις και στον τομέα του Τουρισμού. Οι ακυρώσεις των κρατήσεων που έχουν προκύψει τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, ιδιαίτερα κατά τους μήνες υψηλής τουριστικής περιόδου, εφ’ όσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, θα δημιουργήσουν απαξίωση του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής του Πηλίου, με συνέπεια οι επιχειρηματίες του κλάδου, να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Οικονομικές επιπτώσεις θα υπάρξουν ακόμη και σε άλλα επαγγέλματα της περιοχής, τα οποία έχουν σχέση με τον τουριστικό τομέα.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καθώς και η Ένωση Ενοικιαζόμενων δωματίων της περιοχής υπέβαλλαν προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, πρόταση διαχείρισης της κρίσης που αντιμετωπίζει ο Τουριστικός τομέας στην περιοχή του Πηλίου και ζητούν από την Κυβέρνηση τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων, προτείνουν προς το οικείο Υπουργείο τουριστικής Ανάπτυξης τις παρακάτω δράσεις για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος στην περιοχή του Πηλίου εξ’ αιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών.
Συγκεκριμένα τα άμεσα προτεινόμενα μέτρα είναι τα εξής :

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 100.000 NEWSLETTERS σε δύο εκδόσεις ΙΟΥΛΙΟΥ και ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ με διάθεση μέσω επαρχιακών εφημερίδων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας όπου έχουμε την άμεση δεξαμενή των δυνητικών επισκεπτών και σε άμεση διάθεση με την μέθοδο πόρτα -πόρτα.
2. Επανεκτύπωση σε ικανοποιητικό αριθμό των οδηγών της ένωσης ξενοδόχων και της ένωσης ενοικιαζόμενων δωματίων.
3. Καταχωρήσεις σε περιφερειακό έντυπο τύπο και περιοδικά με λογότυπα για το Πήλιο.
4. Δημιουργία Διαφημιστικών σποτ και διαφήμιση σε τοπικούς ραδιοσταθμούς της επαρχίας στην ευρύτερη κεντρική Ελλάδα.
5. Συνδυασμένες ενέργειες ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ με συνδιαφήμιση με τουριστικά γραφεία που θα ήθελαν να προωθήσουν την περιοχή μας για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου με την μορφή της συνδιαφήμισης.
6. Προώθηση μέσω ιστοσελίδων των μελών των αντίστοιχων ενώσεων με ειδικές προσφορές μέσα από εξειδικευμένες εταιρείες προώθησης e-mail σε επαγγελματίες του χώρου και σε εταιρείες τουριστικών portal.
7. Προώθηση μέσω μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο των μελών των αντίστοιχων ενώσεων με ειδικές προσφορές μέσα από εξειδικευμένες εταιρείες προώθησης e-mail σε επαγγελματίες του χώρου και σε εταιρείες τουριστικών portal.

Ακόμη οι Ενώσεις Ξενοδόχων Μαγνησίας και Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ζητούν από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης των οικονομική επιχορήγηση με το ποσό των 200.000 ευρώ».
Τελειώνοντας την ερώτησή της η Βουλευτής κ. Ρ. Ζήση ερωτά την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης τα εξής:
«1. Γνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες που έχουν δημιουργηθεί στον Τουρισμό του Πηλίου, εξ’ αιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών;
2.. Ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την στήριξη του Τουριστικού τομέα στην περιοχή του Πηλίου ;
3. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση εφαρμογή των παραπάνω δράσεων που έχουν προτείνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καθώς και η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων, προκειμένου να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες που έχουν δη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου