ΤΟΠΙΚΑ

Ρητορικοί εμπρησμοί και αποτέφρωση ελπίδων

ρητορικοί-εμπρησμοί-και-αποτέφρωση-ε-851206

Αν πιστεύετε ότι οι πολίτες έμειναν ικανοποιημένοι από το επίπεδο μιας ακόμη προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, δηλαδή μιας ακόμη κοκορομαχίας μεταξύ των δυο κορυφαίων πολιτικών ηγετών του τόπου, τότε έχετε αμφότεροι πρόβλημα επικοινωνίας με τους πολίτες. Εκτός πια κι αν πιστεύετε ότι τους πολίτες εκπροσωπούν μόνον οι φανατικοί οπαδοί ενός εκάστου και τα ταγμένα στην υπηρεσία του παραταξιακού συμφέροντος μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε στά σημεία μόνο όταν έθεσε το ερώτημα «τι θα πείτε στά παιδιά σας». Γιατί πράγματι δεν είναι δυνατόν να κυβερνάτε εσείς επί σαράντα μήνες και να λέτε ότι για όλα τα κακά φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Εσείς, κ. Πρόεδρε, κερδίσατε τις εντυπώσεις όχι τόσο επί του κυρίως θέματος για το οποιο έγινε αυτή η συζήτηση, δηλαδή την υπόθεση των δασών, αλλά γιατί τα στοιχεία σας έδειξαν πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα περί γαλάζιου σκανδάλου στην υπόθεση των ταμείων, με την έννοια ότι οι αετονύχηδες έγδερναν τα ταμεία, ληστεύοντας τα αποθεματικά τους, με την ίδια άνεση -και επιπλέον πλήρη ατιμωρησία- και όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλωστε ένα από τα πράγματα στά οποία έχει απόλυτο δίκιο το ΚΚΕ, όταν υποστηρίζει ότι αυτό το έγκλημα είναι διαρκές και συντελείται από το 1959 και εντεύθεν.
Κερδίσατε επίσης ένα «ρούμπο» με τις αποκαλύψεις για τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύψεις που δείχνουν ότι και σε εκείνη την πλευρά υπάρχουν προβλήματα επιλογής και επιλεκτικής αμνησίας. Διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν απασχολεί για πρώτη φορά την ενημέρωση. Έχω ασχοληθεί από τη στήλη μου με το συγκεκριμένο πρόσωπο, με καταγγελίες προερχόμενες από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, από τους πάλαι ποτέ «πρασινοφρουρούς» και τους «αιθεροβάμονες» -δεν ξέρω αν τους θυμάται ο κ. Παπανδρέου, με διάφορα καμώματά του όταν ήταν πρόεδρος του αεροδρομίου Σπάτων, αλλά και αργότερα στην υπόθεση Κοσκωτά. Πράγματα που όφειλε να τα γνωρίζει καλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν τον επιλέξει για μια τόσο σημαντική θέση.
Όσο για την ουσία της υπόθεσης των δασών, για την οποία οι ελπίδες μας έχουν αποτεφρωθεί όσο και τα καμένα δέντρα, η πιο ψύχραιμη και ρεαλιστική κριτική έγινε εκτός κοινοβουλίου. Από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όστις κατέρριψε όλη την εύκολη φιλολογία περί δήθεν διαλυμένης και χωρίς εξοπλισμό πυροσβεστικής. Θέτοντας το απλό ερώτημα «πόσα πιο πολλά πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες μιας μικρής χώρας σαν την Ελλάδα, όταν έχει ήδη έναν από τους αρτιότερους και σε εξοπλισμό και σε προσωπικό μηχανισμούς πυρόσβεσης;»
Ας δουλέψουνε όλοι οι άλλοι στην πρόληψη, που είναι η μεγάλη πληγή μας, και τότε θα φανεί και η αξία των όσων έχουμε πράγματι πληρώσει ακριβά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου