ΤΟΠΙΚΑ

Να συνδεθούν με τη ΔΕΥΑΜΒ οι ΟΤΑ Κεντρικού Πηλίου

να-συνδεθούν-με-τη-δευαμβ-οι-οτα-κεντρι-851206

Την εφ όλης της ύλης συνεργασία με τους ΟΤΑ του Κεντρικού Πηλίου επιδιώκει η ΔΕΥΑΜΒ εν όψει μάλιστα της ετοιμότητας που πρέπει να υπάρχει στην τέταρτη κοινοτική περίοδο για την αξιοποίηση κονδυλίων.
Αυτό επανέλαβε χθες ο δήμαρχος Βόλου, πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και ΕΔΕΥΑ Αλέκος Βούλγαρης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την κ. Μητσοπούλου, υπεύθυνη στο Ταμείο Συνοχής, όπου συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα και οι αλλαγές που έχουν επέλθει και αφορούν στη διεκδίκηση και διαχείριση κονδυλίων στο ΔΚΠΣ.
Όπως τόνισε ο κ. Βούλγαρης, σε σύγκριση με το Γ’ ΚΠΣ όπου καταγράφηκαν 6.500
φορείς υλοποίησης έργων όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξεπερνούσαν τους 300, στην τέταρτη προγραμματική περίοδο θα “υπάρξει η μεγάλη ανατροπή” όπερ και σημαίνει ότι μόνο οι πιστοποιημένοι φορείς και υπηρεσίες θα μπορούν να διεκδικήσουν έργα και να αποτελέσουν τους φορείς υλοποίησης.
Οι δυνατότητες για τις μικρές ΔΕΥΑ ή όποιες δημιουργηθούν στην πορεία, όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Βόλου, θα περιορίζονται διαρκώς, γι’ αυτό και επανέφερε το αίτημα για συνεργασία με τους Δήμους της Αγριάς, Μηλεών και Αρτέμιδος, προκειμένου υπό “την ομπρέλα” της ΔΕΥΑΜΒ να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση.
“Εκτιμώ ότι θα υπάρξει δραστική μείωση των πιστοποιημένων πλέον φορέων υλοποίησης έργων στο Δ’ ΚΠΣ, επισήμανε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης.
“Αντί να κάνουν μελέτες για μία νέα ΔΕΥΑ, οι συγκεκριμένοι Δήμοι θα πρέπει να εξετάσουν, όπως έχουμε προτείνει, να συνδεθούν με τη ΔΕΥΑΜΒ που έχει τη δυνατότητα να καλύψει το σύστημα με την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού μέχρι και τις Μηλιές” δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου που έχει θέσει το θέμα στο δήμαρχο Αγριάς Θωμά Παπαευθυμίου, αλλά σύντομα θα το κάνει και στην ΤΕΔΚ, όπως τόνισε χθες, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία όπως και στον τομέα των στερεών αποβλήτων.
Ο κ. Βούλγαρης στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη του Ταμείου Συνοχής ενημερώθηκε επίσης ότι η Ε.Ε θα απαιτήσει σύντομα την εφαρμογή και σύνταξη των μελετών για τις υδρολογικές λεκάνες αλλά και να ενεργοποιηθεί ο νόμος για τη διαχείριση των εθνικών υδάτων.

Για τις αντιδράσεις στην Αισωνία
Την έκπληξή του εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αισωνίας κατά της συνένωσης με το Δήμο Βόλου.
«Εμείς μιλάμε για τη συνένωση Βόλου και Ν. Ιωνίας και τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου. Ποτέ δε μιλήσαμε για ευρύτερη συνένωση. Ξαφνιάστηκα πραγματικά από την αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Αισωνίας, διότι ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα», σχολίασε ο δήμαρχος Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου