ΤΟΠΙΚΑ

«Θερμή» υποδοχή στον Αβραμόπουλο

θερμή-υποδοχή-στον-αβραμόπουλο-851206

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν αύριο στον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος θα έλθει αύριο στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προκειμένου στις 12 το μεσημέρι να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση του Συλλόγου τους προαναγγέλλουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, επειδή, όπως τονίζουν, «ξεχάστηκαν» οι υποσχέσεις που είχε δώσει ο Υπουργός Υγείας πέρυσι τον Απρίλιο για γενναία ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος με μόνιμο προσωπικό».
Ειδικότερα στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου που υπογράφεται από τους κ.κ. Λεωνίδα Αναστασίου και Σωτ. Βολιώτη, πρόεδρο και γενικό γραμματέα του Δ.Σ. αντίστοιχα, υπογραμμίζονται τα εξής:
«Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου από τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο. Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει για εκείνη την ημέρα 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ. και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου από την οδό Πολυμέρη για να διαμαρτυρηθούμε:
1. Για τις τραγικές ελλείψεις μονίμου προσωπικού και τις ξεχασμένες υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας πέρυσι τον Απρίλιο που ξαναεπισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας και μίλησε για γενναία ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό.
2. Την συστηματική καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες) και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας.
3. Την απαράδεκτη και επικίνδυνη τακτική στελέχωσης του Νοσοκομείου με συμβασιούχους και Stage που υπονομεύει την ανάπτυξή του και την σωστή οργάνωση και λειτουργία του.
4. Την βεβιασμένη και άκαιρη απόφαση για εγκαίνια και φιέστες, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση στην νέα πτέρυγα, βασικών τμημάτων και χωρίς να έχουν επιλυθεί ουσιαστικά προβλήματα παρά τον τιτάνιο αγώνα που γίνεται από τους εργαζόμενους.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε κανέναν, ανεξαρτήτου χρώματος και κόμματος, στις πλάτες τις δικές μας και των ασθενών να δημιουργεί ψεύτικες και ειδυλλιακές εικόνες, αγνοώντας ή εξωραΐζοντας την τραγική πραγματικότητα. Έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και στην κοινωνία να υπερασπίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα του.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση και ζητούμε τη συμπαράσταση και την κατανόηση του λαού της Μαγνησίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου