ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο δολοφόνος της 75χρονης

παραδόθηκε-στην-αστυνομία-ο-δολοφόνο-321222

Παραδόθηκε στις αρχές ο 39χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος στη Νέα Ιωνία, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με θύμα την άτυχη 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη. Δεν έκανε τελικά κακό στον εαυτό του, όπως υπήρχαν φόβοι από το οικείο του περιβάλλον, αντίθετα προσπάθησε να βελτιώσει τη θέση του και γύρω στις 20:40 χθες εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο δράστης ανακρινόταν έως αργά χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έλεγε ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά και ζητούσε να εξεταστεί από γιατρό.

«Eγώ τη σκότωσα. Δεν το πιστεύω πώς έγινα δολοφόνος. Δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς παραδεχόμενος τις πράξεις του. Ζήτησε νερό και μετά από ορισμένες ερωτήσεις που του έγιναν, οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Σήμερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, φρίκη προκαλούν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη, που «έφυγε» από τα χέρια του δράστη, του βαφτισιμιού της, του πνευματικού της παιδιού, που πάντοτε βοηθούσε, επειδή δεν του έδωσε 2.000 ευρώ.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή μέτρησε 42 μαχαιριές στη σορό της άτυχης γυναίκας.

Ο θάνατος της 75χρονης ήταν βασανιστικός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η κ. Λεονταρή, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι η αδικοχαμένη γυναίκα πέρασε αρκετά λεπτά στα χέρια του στυγερού δολοφόνου μέχρι να φύγει από τη ζωή.

Ο θάνατος δεν ήταν άμεσος και ακαριαίος. Αντίθετα ο δράστης την κάρφωνε αλλεπάλληλα με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα σουγιά, σε όλη τη δεξιά της πλευρά από την κοιλιά μέχρι τον λαιμό στην κουζίνα του σπιτιού της, εκδηλώνοντας ανθρωποκτόνα δράση με απερίγραπτη μανία και θυμό.

Η γυναίκα εξέπνευσε τελικά στα χέρια του μετά από στιγμές απερίγραπτης φρίκης. Ο θάνατος εκτιμάται ότι επήλθε την περασμένη Πέμπτη στο χρονικό διάστημα από τις 12:00 έως τις 14:00.

Στη συνέχεια ο δράστης τύλιξε με ταινία τη σορό της και την έβαλε σε πάπλωμα, την έσυρε σε αποθήκη της πολυκατοικίας, την τοποθέτησε πίσω από την πόρτα και την κλείδωσε εκεί.

Η ιατροδικαστής παρήγγειλε περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ έστειλε δείγμα του DNA της 75χρονης στο Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να συγκριθεί με τα δείγματα που έλαβε η Αστυνομία από τον τόπο του εγκλήματος. Από τα αποτελέσματα αναμένεται να προκύψει αν στο στυγερό έγκλημα υπήρχε συνεργός ή όχι.

Επεσαν από τα σύννεφα οι γονείς του δράστη

Οι γονείς του στυγερού δολοφόνου δεν είχαν λόγια για να διατυπώσουν χθες την έκπληξή τους που ο γιος τους είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive ο πατέρας του 39χρονου είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. «Δούλευε ως ντελιβεράς το τελευταίο διάστημα. Πάλι δεν έμενε εδώ. Εγώ είχα να τον δω μία εβδομάδα. Δεν ξέρω αν είχε σταματήσει. Ηταν οικογενειάρχης», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει αν είχε σχέσεις με τη νονά του, είπε «μπορεί να είχε σχέσεις. Πού και πού έλεγε».

Συγκλονισμένη είναι και η μητέρα του. «Δεν ήταν ο γιος μου. Δεν ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Δεν ήταν το παιδί μου, δεν είναι το παιδί μου αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ο γιος της δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα και αν έγινε από τα χέρια του το έγκλημα το έκανε για τα χρήματα.

Στην ερώτηση αν του χρωστούσαν χρήματα ή τα χρειάζονταν, η μητέρα του δεν γνωρίζει να απαντήσει. «Δεν ξέρω, δεν είχα σχέσεις με τον γιο μου τον τελευταίο καιρό».

Υπέστη εγκεφαλικό ο πατριός του

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο πατριός του 39χρονου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο όταν ενημερώθηκε για το έγκλημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νοσηλεύεται στην Εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο δολοφόνος προσπάθησε να θολώσει τα νερά

Σαν να μην έφταναν οι πράξεις φρίκης, ο 39χρονος μετά το έγκλημα προσπάθησε να θολώσει τα νερά. Με απίστευτο θράσος επισκέφτηκε το σπίτι της νονάς του μετά τη δήλωσή εξαφάνισης την περασμένη Παρασκευή δήθεν για να ενημερωθεί τι είχε γίνει.

Η αδερφή της θανούσας ανέφερε ότι την επισκέφτηκε, ρώτησε αν είχε κάποιο νέο και στη συνέχεια έφυγε. «Ναι ήρθε για λίγο και έφυγε. Με μια φίλη της αδερφής μου είχε συνεννοηθεί. Εχω τον είδα μόνο για πέντε λεπτά και μετά έφευγε».

Για να γίνει μάλιστα πειστικός ρωτούσε και τους γείτονες αν είδαν την άτυχη γυναίκα.

Κοιμήθηκε σπίτι του μετά το έγκλημα

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν ανατριχίλα.

Την ώρα που η αδερφή του θύματος δήλωνε στις αστυνομικές αρχές την εξαφάνιση της 75χρονης, ο δράστης δεν είχε κρυφτεί κάπου, αλλά περιφερόταν με τη μηχανή τους στους δρόμους. Μάλιστα το βράδυ της ίδιας ημέρες πήγε στο σπίτι του στις Αλυκές Βόλου και κοιμήθηκε εκεί σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Ο 39χρονος, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, σηκώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής και έφυγε από το σπίτι του χωρίς να πει το παραμικρό στη σύζυγό του με την οποία μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό δεν διατηρεί καλές σχέσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής ο 39χρονος δεν πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι του, ενώ πλέον δεν απαντούσε και σε κλήσεις φιλικών και συγγενικών του προσώπων.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία, πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του και την ενημέρωσε ότι αυτός είναι που σκότωσε την 75χρονη γυναίκα.

Περίπου την ίδια ώρα ανέβασε και στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφία του η οποία έχει τραβηχτεί την ίδια μέρα η σε προγενέστερο χρόνο.

Υπήρχε οφειλή από τζόγο

Οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον 39χρονο, ενώ συγκέντρωσαν καταθέσεις και υλικό από κάμερες.

Ο δράστης είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές από άλλες υποθέσεις. Εχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για υπόθεση εμπρησμού από πρόθεση, που σημειώθηκε το 2015 σε καφετέρια στις Αλυκές και σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Ιάσονος.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου εκδικάζεται η έφεσή του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Επίσης, έχει καταδικαστεί για αρπαγή τσάντας από γυναίκα στον Βόλο πριν από δύο περίπου χρόνια.

Είναι άνθρωπος με θράσος και προκλητικός. Στα δικαστήρια προκαλούσε με τη συμπεριφορά του.

Είναι άγνωστο για ποιο λόγο ζητούσε επιτακτικά το ποσό των 2.000 ευρώ από τη νονά του.

Ατομα από το οικείο του περιβάλλον λένε ότι έπαιζε παράνομο στοίχημα και ότι μπορεί να είχε χρέος.

Δεν φαινόταν, πάντως, να είχε πρόβλημα ο δράστης

Από τις φωτογραφίες που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι ο 39χρονος απολάμβανε πολυτελή ζωή. Του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα και οι γρήγορες μοτοσικλέτες και το επιδείκνυε. Δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε πρόβλημα, αντίθετα το διασκέδαζε και τα έσπαγε στα μπουζούκια.

Ισως γιατί η νονά του συχνά τον στήριζε οικονομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, την Πέμπτη ακούστηκε να μιλά στο τηλέφωνο και να τσακώνεται, ενώ ήταν έξω από καφετέρια. Γνωστά του άτομα τον ρώτησαν αν μιλούσε με τη γυναίκα του και απάντησε όχι. Ισως να μάλωνε με τη νονά του λίγο πριν σημειωθεί το έγκλημα.

Τη σκότωσε… και συνέχισε την καθημερινότητά του Πέμπτη και Παρασκευή πήρε από το σχολείο το παιδί του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Σοκάρουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στον Βόλο με θύμα την 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου-Αλεξούλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο 39χρονος μετά τον φόνο που διέπραξε συνέχισε την καθημερινότητά του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτόπτες μάρτυρες την Πέμπτη, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, τον είδαν να περιμένει έξω από το δημοτικό σχολείο που φοιτά ο γιος του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι περίμενε να χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσει το παιδί και να το πάρει, όπως έκανε και τις περισσότερες φορές.

Άνθρωποι που τον είδαν περιέγραφαν ότι σε αντίθεση με άλλες φορές που ήταν χαλαρός, την Πέμπτη το μεσημέρι έδειξε ανήσυχος. «Ήταν σε υπερένταση», επισήμανε άνθρωπος που τον είδε και συνομίλησε μαζί του, χωρίς βέβαια τότε να γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Ο 39χρονος μετέβη στο σχολείο και την Παρασκευή το μεσημέρι και ξαναπήρε το παιδί του από το σχολείο.

«Όταν μάθαμε σε ποιο πρόσωπο επικεντρώνονται οι υποψίες της Αστυνομίας πέσαμε από τα σύννεφα. Τον είδαμε έξω από το σχολείο και την Πέμπτη και την Παρασκευή. Είναι πράγματι συγκλονιστικό. Να έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο και να κυκλοφορεί έξω κάνοντας ότι έκανε και πριν σαν να μη συμβαίνει τίποτα», σημείωναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σημειώνεται, την Παρασκευή ήδη οι αστυνομικές αρχές είχαν γίνει γνώστες της εξαφάνισης της 75χρονης και είχαν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας. Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφτηκε πια το Σάββατο νωρίς το απόγευμα και αφού η αστυνομία «δένοντας» διάφορα στοιχεία και καταθέσεις μαρτύρων, οδηγήθηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας που διέμενε η 75χρονη και έμελε τελικά να γίνει ο «τάφος» της.

Σήμερα η κηδεία της 75χρονης

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα τελεστεί σήμερα Τρίτη στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου