ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

πανηγυρίζει-η-μονή-ταξιαρχών-πηλίου-323281

Τη Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων εορτάζει η Εκκλησία αύριο Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος είναι η Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Επιφανίου Οικονόμου, ιεροκήρυκα, ο οποίος θα μιλήσει. Στις 5:00μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός της απόδοσης της εορτής των Αρχαγγέλων, του Αγίου Νεκταρίου και το κτητορικό μνημόσυνο.

Οι ιερές ακολουθίες, λόγω της πανδημίας, θα τελεστούν χωρίς τη συμμετοχή προσκυνητών και θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» (104 FM), τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Μοναχική Διακονία» (87.5 FM), την ιστοσελίδα www.impt.gr, το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra (μόνο ο εσπερινός).

Τη Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων πανηγυρίζουν επίσης οι ναοί Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο παλιό κοιμητήριο, στις Μηλιές, το Σέσκλο και την Τσαγκαράδα.

Στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα και ανήμερα της εορτής πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 4 μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος εσπερινός και το κτητορικό μνημόσυνο εις ανάπαυση των ψυχών των δωρητών και ευεργετών. Της πανηγύρεως θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Σαράτσης.

Στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Καρδατζή και ανήμερα της εορτής πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου.

Στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα μιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκα.

Στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Σταύρου Σωτηρόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου