ΤΟΠΙΚΑ

Το Πήλιο παραμένει πράσινο και μαγευτικό

το-πήλιο-παραμένει-πράσινο-και-μαγευτ-851206

Σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης τονίζει: «Βάζοντας μπροστά την ευθύνη μας απέναντι στους επισκέπτες μας και την προοπτική ανάπτυξη του τόπου μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πάντες, ότι το Πήλιο παραμένει πράσινο, μαγευτικό και μυθικό όπως πάντα. Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ διόγκωσαν το θέμα της καταστροφής από τις πυρκαγιές, ένα θέμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Είναι γεγονός ότι ένα τμήμα άγριου δάσους και κάποιων καλλιεργειών σε άγονη περιοχή επλήγησαν από τις πυρκαγιές, γεγονός για το οποίο όλοι έχουμε θλιβεί.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών, γνωρίζουμε ότι όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, παραθαλάσσιοι και ορεινοί καθώς και όλα τα οικιστικά σύνολα και παραδοσιακά χωριά είναι αλώβητα και έτοιμα να υποδεχθούν τους φίλους και λάτρεις της περιοχής.
Τέλος, πιστεύω ότι η διόγκωση του θέματος, κινδυνολογίες και γενικά χαρακτηρισμοί, δεν βοηθούν τους πολίτες στην αντικειμενική ενημέρωση, αντιθέτως διασπείρεται κινδυνολογία, η οποία βλάπτει τον τουρισμό, η ευαισθησία των ντόπιων όμως είναι δεδομένη σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος εθελοντισμού και αλληλεγγύης, την οποία προσφέρουν απλόχερα οι Πηλιορείτες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου