ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

εκδήλωση-του-επιμελητηρίου-μαγνησία-851206

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τα τρέχοντα και ισχύοντα προγράμματα του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα» και του ΠΕΠ Θεσσαλίας, σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Volos Palace στο Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν, είναι:
1) Ενίσχυση γυναικείας απασχόλησης & επιχειρηματικότητας με φορέα υλοποίησης τον ΕΟΜΜΕΧ.
Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την ανάπτυξη και λειτουργία υφιστάμενων επιχειρήσεων γυναικών επιχειρηματιών ή γυναικών ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο την ενδυνάμωση και διατήρηση της απασχόλησης σ΄ αυτές τις επιχειρήσεις καλύπτοντας:
α) την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων από ένα δίκτυο Θεματικών Ειδικών Συμβούλων και από Εμπειρογνώμονες
β) τη συμμετοχή σε θεματικά εργαστήρια (workshops)
γ) τη συμμετοχή σε εκθέσεις, ανοικτά συνέδρια και ημερίδες
δ) τη συμμετοχή των γυναικών σε επιχειρηματικές αποστολές
ε) τη διαφήμιση και προβολή μικρής κλίμακας των γυναικείων επιχειρήσεων
στ) την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού

2) Ενίσχυση ΜΜΕ εμπορίου και παροχής υπηρεσιών
Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση για την ανταγωνιστικότητα και καινοτομία Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων (ΜΜΕ-ΠΜΕ) σε κλάδους του τριτογενή τομέα, και ειδικότερα στις θεματικές ενότητες Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών, εξαιρουμένων των τουριστικών καταλυμάτων με επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών τις εξής:
-Κτίρια και εγκαταστάσεις
-Εξοπλισμός
-Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος.
-Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αποκλειστικά για τις ανάγκες της μονάδας.
-Προμήθεια και εγκατάσταση καινούριων και σύγχρονων συστημάτων αυτοματοποίησης.
-Δικαιώματα Τεχνογνωσίας
-Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας.

3) Ενίσχυση και επιβράβευση των μεταποιητικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Εθνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αρίστευσης ΜΕΤΡΟ 3.2- ΔΡΑΣΗ 3.2.2. του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα».

Το Εθνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αρίστευσης είναι ένας νέος θεσμός του Υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο την ολοκλήρωση δράσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελέσει ένα πρότυπο για την οργάνωση της Ελληνικής Επιχείρησης και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την καινοτομία, μέσω αποτελεσματικής και αποδοτικής εφαρμογής καλών πρακτικών και συστημάτων ποιότητας.
Το πρόγραμμα θα επιβραβεύσει επιχειρήσεις που έχουν καλές επιδόσεις με χρηματικά έπαθλα από 2.500 Ευρώ ως και 100.000 Ευρώ. Συγκεκριμένα θα δοθούν ως 3 Εθνικά Βραβεία ύψους 100.000 Ευρώ, ως 6 Εθνικές Διακρίσεις ύψους 30.000 Ευρώ και Εθνικές Αναγνωρίσεις ύψους 2.500 Ευρώ κατά σειρά κατάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο παράρτημα του ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στο Βόλο, τηλ. 24210 – 38464.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου