ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες

εκδήλωση-του-παμε-για-τους-μετανάστες-851206

Πρωτοβουλίες με θέματα αιχμής τους νέους εργαζόμενους και τους οικονομικούς μετανάστες αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αναδείξει τις θέσεις του.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κ.κ. Τάκη Τριανταφυλλάκο και Απ. Παπαδόπουλο, μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις με θεματικές ενότητες που αφορούν στους νέους εργαζόμενους (22 χρόνων- 35χρόνων) αλλά και για τους οικονομικούς μετανάστες, στην Παραλία του Βόλου.
Η έντονη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ έρχεται μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην οποία επικυρώθηκε το πλαίσιο δράσης του Πανεργατικού Μετώπου.
Στην Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε Εκτελεστική Επιτροπή 32 μελών του ΠΑΜΕ, όπως επίσης και η Πανελλαδική Επιτροπή 111 μελών στην οποία μεταξύ άλλων εκλέχτηκαν από τη Μαγνησία οι κ.κ. Άρης Κυρίτσης, Βασίλης Βλαχάκης, Λαζ. Τσελεπής, Απ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία χαρακτήρισαν την Πανελλαδική συνδιάσκεψη σταθμό για την εργατική τάξη, καθώς όπως τόνισαν τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό κ.λ.π.
Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν 620 αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα και 16 αντιπροσωπείες ξένων χωρών, ενώ έγιναν 88 τοποθετήσεις.
Η γενική εκτίμηση της συνδιάσκεψης είναι ότι πλέον το ΠΑΜΕ εκφράζει περίπου 450.000 εργαζόμενους σε όλους τους χώρους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός όπως τόνισε ο κ. Τριανταφυλλάκος που επιβεβαιώνει τη δυναμική του Πανεργατικού Μετώπου.
Ωστόσο, όπως τονίστηκε, θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά στα κλαδικά ώστε να υπάρχει οργανωμένη συνδικαλιστική παρέμβαση σε όλα τα θέματα. Μάλιστα το ΠΑΜΕ θα επικεντρωθεί κυρίως στην οργάνωση των νέων εργαζομένων, των γυναικών και των μεταναστών που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Για τις πυρκαγιές
Επίθεση στην Κυβέρνηση στο μεταξύ για το θέμα των πυρκαγιών αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν χθες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι “η κερδοφορία του κεφαλαίου και η ένταση της εμπορευματοποίησης, αποτελούν οδηγό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και τις φέρνουν σε έναν αδιάκοπο ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα αυτά τα συμφέροντα και στο ζήτημα των δασών.
Με διαφορετικές ρυθμίσεις διευκολύνουν το έργο των καταπατητών. Βλέποντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες, γίνεται φανερό ότι η ανυπαρξία νομοθετικής προστασίας των δασών είναι η κύρια αιτία που καίγονται τα δάση και όχι η αντιπυρική προστασία”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου