ΤΟΠΙΚΑ

Εννιά Γαλάζιες Σημαίες για το Δήμο Βόλου

εννιά-γαλάζιες-σημαίες-για-το-δήμο-βόλ-341279

Σύσκεψη για την προετοιμασία των ακτών ενόψει του καλοκαιριού

Oι ακτές του Αναύρου, του Ξενία, των Πευκακίων, της πλαζ Αλυκών, των Αλυκών, των Αμφανών, της Αμαρυλλίδος, της Χρυσής Ακτής και του Μπάρμπα – Θωμά στο Σουτραλί είναι οι εννέα ακτές που διεκδικούν και φέτος τη Γαλάζια Σημαία στα όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου. Μάλιστα, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Δήμο, από φέτος θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το 2013 να έχουν Γαλάζια Σημαία δύο ακόμη ακτές που ανήκουν στα όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό τους σε έντεκα. Ο λόγος για την ακτή στα Πλατανίδια και στη Νέα Αγχίαλο.

Στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσίας Φ. Λαμπρινίδης, Πρασίνου Νίκος Μόσχος, Καθαριότητας Χαρ. Τσαμπάζης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σούλα Μπαρτζιώκα. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα επιμέρους θέματα που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υποδομών και στις εννέα ακτές που θα είναι υποψήφιες φέτος για Γαλάζια Σημαία. Υποδομές που είναι συγκεκριμένες και οι οποίες προβλέπονται από το Πρόγραμμα που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Υποδομές που έχουν να κάνουν όχι μόνον με την καθαρότητα των ακτών και την ποιότητα των θαλασσινών νερών, αλλά και από μία σειρά από άλλες εργασίες όπως οι ενημερωτικές πινακίδες, οι ράμπες για τα Άτομα με Αναπηρία, οι ομπρέλες, οι ιστοί για τις σημαίες, χημικές τουαλέτες, λέμβοι ναυαγοσωστών, δοχεία για τα αποτσίγαρα, παρατηρητήριο για τους ναυαγοσώστες κ.α.

Εξάλλου αύριο η υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνονται Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γιάννη Πρίγκο με τον οποίο θα έχουν μία πρώτη σύσκεψη προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουν όλα όσα προβλέπονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας, οι αφίξεις των οποίων αναμένονται να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.

Η πλαζ των Αλυκών

Η νέα πρόκληση του Δήμου Βόλου στον τομέα τουρισμού, όπως είναι φυσικό, ακούει στο όνομα πλαζ των Αλυκών. Ένας χώρος που τελικά που μετά από πολλές… περιπέτειες πέρασε από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα στο Δήμο Βόλου. Ένας χώρος που ήταν αίτημα δεκαετιών για το Δήμο. Το θέμα της χρήσης και της παραχώρησης της πλαζ του ΕΟΤ σε ιδιώτη το χειρίζεται ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου