ΤΟΠΙΚΑ

Eγκαινιάζεται η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου

eγκαινιάζεται-η-νέα-πτέρυγα-του-νοσοκο-851206

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαινιάζει μεθαύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου.
Η τελευταία Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» μετακόμισε τις τελευταίες ημέρες στο νέο, υπερσύχρονο και λειτουργικό επταόροφο νοσηλευτικό κτίριο. Πρόκειται για τη Χειρουργική Κλινική, οι λειτουργίες της οποίας μετεγκαθίσταται από την παλιά στη νέα πτέρυγα και από αύριο αναμένεται να λειτουργεί κανονικά στους καινούργιους χώρους της.
Ο υπουργός θα επισκεφθεί το Βόλο για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, που επί δεκαετίες ανέμεναν οι πολίτες της Μαγνησίας να τεθεί σε λειτουργία.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε η μεταστέγαση της Ορθοπεδικής Κλινικής, της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΙΛΑ, ενώ εδώ και μία εβδομάδα περίπου στο νέο κτίριο αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.
«Υλοποιείται πλέον ένα όνειρο των πολιτών της Μαγνησίας», δήλωνε στον «Τ» της περασμένης Κυριακής η διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου Μαρία Καρρά, μιλώντας για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η κ. Καρρά σημείωνε ότι η μεταστέγαση ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Σημείωνε δε ότι μέχρι στιγμής η διαφοροποίηση σχετίζεται με την ξενοδοχειακή και υλικοτεχνική υποδομή, η διαφορά είναι τεράστια, ωστόσο, δεν αρκεί μόνον αυτό. «Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη μέχρι να δικαιoύμασrε να ομιλούμε για oυσιαστική βελτίωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο του Βόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πλέον, οι άθλιες συνθήκες της παλαιάς πτέρυγας, οι ανεπαρκείς υποδομές, η έλλειψη καθαριότητας και ο συνωστισμός αποτελούν παρελθόν.
Μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης, το δεύτερο μεγάλο στοίχημα για το Νοσοκομείο είναι η ορθολογική λειτουργία του, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Στο μεταξύ, σήμερα στις 10 το πρωί το Νοσοκομείο Βόλου θα επισκεφθεί ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντ. Κόκκινος. Μαζί με την κ. Καρρά θα προβούν σε ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου