Ίδρυσαν τράπεζα αίματος στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-19, 18:21:42
Ίδρυσαν τράπεζα αίματος στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

Ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί ομαδική αιμοδοσία στο σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας αποφάσισαν να κλείσουν τη φετινή χρονιά ιδρύοντας Τράπεζα Αίματος. Μάλιστα αύριο από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο σχολείο (Μ. Μερκούρη 80 με Δοξοπούλου ) θα διοργανωθεί η πρώτη ομαδική αιμοδοσία στο σχολείο στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Σκοπός της τράπεζας Αίματος είναι η ανάπτυξη εθελοντισμού για την αιμοδοσία και την αλληλεγγύη μεταξύ των συγγενών, φίλων όσο και άλλων συνδημοτών Νέας Ιωνίας και γενικά της Μαγνησίας.

Τακτικά μέλη της Τράπεζας Αίματος είναι όλα τα μέλη του 2ου ΓΕΛ.Ν Ιωνίας και γενικά όλοι οι κάτοικοι Μαγνησίας ανεξαρτήτως περιοχής.

Δικαιώματα μελών: Τα τακτικά μέλη της τράπεζας που δίνουν αίμα έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέχρι 2 φιάλες αίμα με απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής Αιμοδοσίας και μέχρι 3 φιάλες με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αιμοδοσίας.

Οι συγγενείς μέχρι πρώτου βαθμού, του τακτικού μέλους, έχουν ίδια δικαιώματα παροχών από την Τράπεζα. Επίσης όλες τις παροχές που προβλέπονται από τον εκάστοτε νόμο.

Για οποιαδήποτε ανάληψη από την Τράπεζα απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: α) Βεβαίωση του νοσοκομείου ή της κλινικής, όπου νοσηλεύεται ο/η ασθενής και θα αναγράφεται η ανάγκη του σε αίμα (ποσότητα και ομάδα) β) Έγγραφη συγκατάθεση της πλειοψηφίας της Επιτροπής Αιμοδοσίας.

Υπεύθυνοι της Τράπεζας αίματος είναι : Αγοραστού Δέσποινα τηλ: 6980176850 (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ), Κουτσού Νικολέτα τηλ: 6983379089 (Γ. Γραμματέας Συλλόγου Γονέων), Μανδράκης Παναγιώτης τηλ: 6947932694 (Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας), Παπαϊωάννου Μαργαρίτα τηλ: 697357005 (καθηγήτρια 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας), Βοσνάκης Εμμανουήλ τηλ: 6955006070 (εκπρόσωπος μαθητών 2ουΓΕΛ Ν. Ιωνίας).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=