ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται το Ινστιτούτο Κομφούκιος

εγκαινιάζεται-το-ινστιτούτο-κομφούκ-339095

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος εγκαινιάζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Grand Ballroom στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Βόλου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παρουσίαση των δράσεων του νέου Ινστιτούτου, αλλά και την αποκάλυψη της πλακέτας.

Το σύμφωνο ίδρυσης του Ινστιτούτου Κομφούκιος είχε υπογραφεί στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη και την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κίνας Xi Zinping.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε μετά από διετή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics του Πεκίνου. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος θα ενισχύει τις ακαδημαϊκές, πολιτιστικές και ερευνητικές συνεργασίες με την Κίνα, καθώς και με όλο το διεθνές δίκτυο των 500 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που διαθέτουν Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνεται το τρίτο ίδρυμα στη χώρα στο οποίο θα λειτουργήσει το Ινστιτούτο.

Σημειώνεται ότι τα Ινστιτούτα Κομφούκιος είναι μη κερδοσκοπικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, ενώ η λειτουργία τους καθορίζεται από τον Οργανισμό Hanban/Confucius Institute Headquarters. Στόχος τους είναι η διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Τα Ινστιτούτα Koμφούκιος ξεπερνούν συνολικά τα 520 σε 140 χώρες, ενώ στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2009 Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2018 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics, θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. μαθήματα κινεζικής γλώσσας θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και ως κέντρο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασία.

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα κλείσει μουσικά με παραδοσιακή κινεζική μουσική από τη φοιτητική ορχήστρα του Central University of Finance and Economics.

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid19 ή πιστοποιητικού νόσησης (έως 180 ημερών).

Λόγω των περιορισμένων θέσεων συνέπεια των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης μέσω του διαδικτύου ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/room/8808?eventid=10058.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου