ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωση για ηθική βλάβη διεκδικεί ο Δήμος Βόλου από πολίτες

αποζημίωση-για-ηθική-βλάβη-διεκδικεί-339222

Αποζημίωση για ηθική βλάβη, που υπέστη, θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου από δύο δημότες, σε βάρος των οποίων κατέθεσε μήνυση για το αδίκημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, για τα όσα διαδραματίστηκαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2017.

Τότε, συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου 2017, οι δύο πολίτες και άγνωστοι δράστες με τους οποίους λειτούργησαν ως ομάδα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμαρτυρήθηκαν για τη διαχείριση του νερού.

Οπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, μπήκαν παράνομα στην αίθουσα συνεδριάσεων και παρέμειναν χωρίς την έγκριση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, προκαλώντας διατάραξη με θορύβους, οχλήσεις και διαπληκτισμούς, ενώ ανάρτησαν πανό. Αποτέλεσμα η διατάραξη και διακοπή της συνεδρίασης.

Σε βάρος των δύο δημοτών, ο Δήμος Βόλου κατέθεσε μήνυση για διατάραξη ειρήνης από κοινού και για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού.

Ο Δήμος Βόλου υποστηρίζει ότι υπέστη ηθική βλάβη από τις πράξεις των κατηγορουμένων. «Επλήγη ανεπανόρθωτα το κύρος του δημοτικού συμβουλίου, θεσμικού συλλογικού οργάνου διοίκησης του Δήμου, αφού διαταράχθηκε η ευταξία της συνεδρίασής του, η οποία διακόπηκε. Παράλληλα, από τη δημοσιότητα που προκλήθηκε, υπήρξαν δυσφήμηση του δημοτικού συμβουλίου, δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και δυσμενών σχολίων για την πόλη και επλήγη το κύρος του προέδρου», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αποφασίστηκε να παραστεί ο Δήμος Βόλου για την υποστήριξη της κατηγορίας κατά των δύο πολιτών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για αύριο, Παρασκευή, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

«Να σταματήσουν οι διώξεις»

Με αφορμή την αυριανή εκδίκαση, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις διώξεις: «Η δημοτική αρχή Βόλου συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης, εκφοβισμού και εκβιασμού όσων στέκονται απέναντι στην πολιτική της, που στόχο έχει την προώθηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, χρησιμοποιώντας τη γνωστή προσφιλή τακτική της: τη «λάσπη», τις χυδαίες ύβρεις, τους τραμπουκισμούς και μια καλοστημένη «βιομηχανία» μηνύσεων. Στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση θέλει να «βάλει στον πάγο» όλους όσους κινητοποιούνται και αποκαλύπτουν τους στόχους της, την μετατροπή του Δήμου Βόλου σε Α.Ε., σε όχημα προώθησης κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων εκατομμυρίων από τους ομίλους (καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, ΜΕΑ, φωτοβολταϊκά, ΥΦΑ, Ηλεκτροφωτισμός – Μυτιληναίος, Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κ.ά.) εις βάρος των συμφερόντων, της ζωής και της υγείας των Βολιωτών. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις! Να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις! Να αθωωθούν οι συμπολίτες μας Α. Φραγκουδάκης και ο Θ. Κλημόπουλος!».

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση, το «Ξεκίνημα» καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα δικαστήρια Βόλου, αύριο Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου