ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για μέτρα αποσυμπίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου –Συμμετοχή φορέων και βουλευτών

σύσκεψη-για-μέτρα-αποσυμπίεσης-στο-νο-339681

Ουσιαστική σύσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Εξετάστηκαν τα ζητήματα που δημιουργεί η πίεση της πανδημίας ιδιαίτερα στις κλινικές covid και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα κενά που έχουν προκύψει ιδιαίτερα σε γιατρούς – παθολόγους.

Όλοι οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο Βόλου καθώς και οι παριστάμενοι βουλευτές, συμφώνησαν ότι ενόψει των αναγκών που δημιουργεί η πανδημία είναι απαραίτητη η μετακίνηση ιατρών – παθολόγων αλλά και γενικών ιατρών από άλλες δομές υγείας. Κρίθηκε επίσης αναγκαίο το αίτημα να μεταβιβαστεί άμεσα στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. (Υ.ΠΕ.).

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό, ιδιαίτερα για τους ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς όπως διαβεβαίωσαν οι παριστάμενοι αρμόδιοι γιατροί ουδείς ασθενής στερήθηκε φαρμάκων. Μάλιστα, το Νοσοκομείο του Βόλου, επειδή είναι οικονομικά απολύτως τακτοποιημένο, θα είναι και το πρώτο που θα λάβει την επόμενη παρτίδα φαρμάκων εντός του επόμενου διημέρου.

Επίσης, κοινός τόπος υπήρξε, ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να επαναπροκηρύξει τις έξι (6) θέσεις ιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς και τις δύο (2) θέσεις παθολόγων ιατρών, που κηρύχθηκαν άγονες στην προηγούμενη προκήρυξη.

Ακολούθως, κατά την συνάντηση έγινε γνωστό ότι σήμερα υπογράφηκαν από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Σερέτη συμβάσεις με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κένταυρος για είκοσι (20) κλίνες covid και με την κλινική ΑΝΑΣΣΑ του Βόλου για δέκα (10) κλίνες non – covid και δύο (2) μονάδες εντατικής θεραπείας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου, μέτρο που κρίθηκε θετικό από όλους τους παριστάμενους και το οποίο θα επεκταθεί αν χρειαστεί.

Ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αφού περιέγραψε αναλυτικά όλα όσα έχουν γίνει για το Νοσοκομείο Βόλου τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στο ζήτημα των προσλήψεων σε όλους τους κλάδους, κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, ιδίως εν μέσω του κύματος της πανδημίας, απαιτούν προγραμματισμό, συνεργασία, διεκδικητικότητα και ηρεμία μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης. Αυτό οφείλουμε στους ασθενείς και στους φορολογούμενους πολίτες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου