ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος για 28η Οκτωβρίου: «81 χρόνια από τη μέρα που ο περήφανος λαός μας σήκωσε το ανάστημά του στον κατακτητή»

μεϊκόπουλος-για-28η-οκτωβρίου-81-χρόνια-339775

Μήνυμα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Το μύνημα του αναφέρει:

“81 χρόνια από την ημέρα που ο περήφανος ελληνικός λαός σήκωσε το ανάστημά του και αντιστάθηκε στον κατακτητή. 28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης που μας γεμίζει υπερηφάνεια και θυμίζει σε όλους τον αγώνα της μικρής Ελλάδας κατά του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού. Μια ημέρα που θυμίζει το αλβανικό έπος, την Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ. Μια ημέρα τιμής και δόξας για τους ήρωες του Έπους του ’40.

Η Ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια, μέσα από τους αγώνες και την αυτοθυσία ήχησε σε όλο τον κόσμο ως φάρος ελπίδας απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.

Απέναντι στο φασισμό, στο ναζισμό και τη μισαλλοδοξία προβάλλουμε τα δημοκρατικά μας ιδεώδη και τους αγώνες και είναι χρέος όλων να μην επιτρέψουμε ξανά άνθρωποι να τυραννούν ανθρώπους.

Τη ναζιστική οργάνωση στην πατρίδα μας ο λαός και η δικαιοσύνη την κατέταξαν εκεί που πραγματικά της αξίζει, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί ο σπόρος παραμένει και οι συνθήκες για να μεγαλώσει είναι ευνοϊκές. Τα πρόσφατα γεγονότα στα σχολεία της Σταυρούπολης με την εμφάνιση νεοναζιστικών ομάδων, με συμμετοχή μαθητών, που χαιρετούσαν ναζιστικά μαρτυρούν την οργανωμένη δράση τους στο καθοριστικό για την εκρίζωση των ακραίων ιδεολογιών πεδίο της παιδείας.

Με το κακό οικονομικό κλίμα, την πανδημία για τρίτο χρόνο, την ένταση των πολέμων γύρω μας και τον παράλογο γείτονα, η σύμπνοια, η δημοκρατία σε κάθε επίπεδο, πρέπει να είναι τα αντανακλαστικά μας σε πρακτικές, αποφάσεις και λογικές που προσπαθούν να ποτίσουν την κοινωνία με διχασμό και ανασφάλεια.

O εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πέρα από τιμή και μνήμη για τους προγόνους μας, είναι κάθε χρόνο μια ευκαιρία για αυτοκριτική, για την εμπέδωση της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης και του χρέους για ένα μέλλον καλύτερο”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου