ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή για δεύτερη φορά

στον-ανακριτή-για-δεύτερη-φορά-340718

Σε απολογία για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες κλήθηκε χθες από τον ανακριτή Βόλου ο 38χρονος που προφυλακίστηκε την περασμένη Τετάρτη για την επίθεση σε 89χρονη σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι κρυβόταν πίσω από ληστρική κλοπή, που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με θύμα άλλη ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή κοντά στο Αχιλλοπούλειο.

Ο δράστης άρπαξε από την ηλικιωμένη το ποσό των 250 ευρώ και φεύγοντας από το σπίτι της στην προσπάθειά του να την απωθήσει την έσπρωξε ασκώντας βία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ταυτοποίησε τη δράση του, συλλέγοντας υλικό από κάμερες και καταθέσεις μαρτύρων.

Σχημάτισε εναντίον του δικογραφία και τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Βόλου.

Ετσι ο 38χρονος κλήθηκε εκ νέου σε απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε «συγγνώμη». Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή του επιβλήθηκε προφυλάκιση μέχρι τη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου μετά από ακινητοποίησή του από τους ενοίκους της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 89χρονη.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 13:00, όταν ο 38χρονος είδε την ηλικιωμένη να κινείται πεζή στο κέντρο της πόλης και την έβαλε στο μάτι. Ο δράστης την ακολούθησε μέχρι την πολυκατοικία και στη συνέχεια μπήκε μαζί της στο ασανσέρ.

Για να μη γίνει αντιληπτό το σχέδιό του κατέβηκε νωρίτερα από το ασανσέρ και ανέβηκε τις σκάλες για να την αιφνιδιάσει.

Την ώρα που η ηλικιωμένη ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι της και ήταν αμέριμνη της άρπαξε τη τσάντα σπρώχνοντάς τη, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο πάτωμα και τρομοκρατημένη να φωνάζει για βοήθεια.

Οι φωνές της αναστατωμένης ηλικιωμένης διαπέρασαν τους τοίχους των διαμερισμάτων και ένοικοι έτρεξαν άμεσα για να τη βοηθήσουν. Βλέποντας την 89χρονη στο πάτωμα και τον δράστη να τρέχει κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Εξοργισμένοι ι κινήθηκαν για να πιάσουν τον ληστή και σε λίγα λεπτά ο δράστης ακινητοποιούταν εντός της πολυκατοικίας και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου του περνούσαν χειροπέδες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου