ΤΟΠΙΚΑ

Με ευλάβεια η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στον Βόλο

με-ευλάβεια-η-λιτάνευση-της-εικόνας-τ-341207

Με τη δέουσα ευλάβεια πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στους δρόμους της συνοικίας της Νέας Δημητριάδας, στον Βόλο, γύρω από τον Ιερό Ναό, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου.

Φιλαρμονική, ιερείς και πιστοί συνόδευσαν με σεβασμό την πομπή, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οφείλουμε να γίνουμε ιεραπόστολοι της αλήθειας και στην δύσκολη εποχή μας, διαφυλάσσοντας την ενότητα. Αυτή είναι που κρατά την Εκκλησία ζωντανή, για να φέρνει το Ευαγγέλιο του Χριστού στις ανθρώπινες ψυχές. Γι’ αυτό, ο διάβολος αυτήν προσπαθεί συνεχώς να διασαλεύσει, διότι γνωρίζει πως, εάν διχάσει και διασπάσει, τότε επιτυγχάνει το έργο του, να οδηγεί τους ανθρώπους στην απομόνωση, στην ανυπακοή, στην ατομική αυτάρκεια…».

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το έργο που επιτελείται στην ενορία, κυρίως όσον αφορά στους νέους, αλλά και στην παροχή της απαραίτητης στήριξης στους άπορους ενορίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου