«Απειλή» ο καρκίνος του μαστού

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-26, 09:44:05
«Απειλή» ο καρκίνος του μαστού

«Καμπανάκι» αφύπνισης για τις γυναίκες τα επιστημονικά στατιστικά δεδομένα, που υπογραμμίζουν ότι μια στις οκτώ γυναίκες ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού. Τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης υπογράμμισε ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις», μέσω της συμβολικής δράσης που πραγματοποίησε χθες στον πεζόδρομο της Ερμού, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια, στην καρδιά της πόλης.

Με αφορμή τη χθεσινή, παγκόσμια μέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, προτρέποντας τις γυναίκες να μην παραμελούν την αυτοεξέταση και την μαστογραφία, προκειμένου να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στατιστικά στοιχεία, εξάλλου, ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις γίνονται κάθε χρόνο και 90.000 γυναίκες πεθαίνουν από τη νόσο. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε περίπου 1.600.

Κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ολόκληρο τον μήνα όμως πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών σχετικά με τη νόσο.

«Υλοποιήσαμε ενημερωτική δράση, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι η επαγρύπνηση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Διανείμαμε φυλλάδιο που μιλά για την πρόληψη, την εξέταση που σώζει ζωές, ειδικά όταν η διάγνωση γίνεται στο αρχικό στάδιο. Πρέπει να γνωρίσουμε το σώμα μας και ιδιαίτερα στο στήθος μας, για να μπορούμε να εντοπίσουμε έγκαιρα οποιαδήποτε αλλαγή» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομιλου Βόλου «Θέτις» Ασημίνα Σέγκλια.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε χθες με πρωτοβουλία του ίδιου Ομίλου, επισημαίνεται ότι η πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 35 ετών, προκειμένου να αποτελέσει σημείο σύγκρισης και αναφοράς για τυχόν αλλαγές που ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον.

Με σύμμαχο την πρόοδο της επιστήμης, και σαφή προτροπή για «επαγρύπνηση και έγκαιρη διάγνωση», τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» κατέστησαν σαφές ότι «η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η διάγνωση σώζουν ζωές κι αυτό αφορά κάθε γυναίκα, που οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού είναι η ενημέρωση, η γνώση του σώματος και η πρόληψη».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=